Iata cateva ponturi si sfaturi utile care te ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare.
1. Bea apa din belsug. Apa iti hidrateaza gura, iar un mare beneficiu al apei este ca tine bacteriile la distanta. Bauturile imbuteliate, bauturile carbogazoase, bauturile energizante si unele ceaiuri cu gheata imbuteliate sunt bogate in acid citric, care poate contribui la o respiratie urat mirositoare. Cel mai indicat ar fi sa consumi doar apa.
2. Mananca bine. Este recomandat sa adopti o dieta saraca in carbohidrati, cu grasimi sanatoase si proteine din belsug. Legumele contribuie la crearea unui mediu alcalin care neutralizeaza respiratia urat mirositoare ce este o cauza a acidului din corpul tau.
Mananca fructe precum merele, morcovii, telina, deoarece au o textura dura, iar aceasta indeparteaza resturile de alimente ramase intre dinti si inlatura bacteriile care stau pe aceste resturi alimentare.
3. Consuma mai multe sucuri verzi si bea mai putina cafea. Sucurile verzi (din legume si fructe crude) contin niveluri scazute de acid, in timp ce cafeaua contine mari cantitati de acid, iar acest lucru provoaca o respiratie urat mirositoare.
4. Periaza-ti dintii si foloseste ata dentara in fiecare zi. Stiai ca este foarte important sa folosesti ata dentara, pe langa periajul dintilor? Unul dintre beneficiile atei dentare este ca indeparteaza orice rest si corp strain pe care periuta ta de dinti nu il poate dizloca din acele locuri greu accesibile. Daca nu folosesti ata dentara, alimentele dintre dintii tai vor hrani bacteriile din gura ta.
5. Curata-ti limba. Bacteriile stau lipite de papilele gustative de pe limba, apoi elibereaza un produs secundar care determina un miros neplacut in gura. Atunci cand iti periezi sau iti cureti limba, de fapt indepartezi orice bacterii existente si placa bacteriana.
6. Fa gargara cu apa de gura fara alcool, care are zinc in compozitie. Saliva indeparteaza mirosul si bacteriile care cauzeaza cariile, asa ca scopul tau este sa iti mentii gura hidratata, sa fie un mediu umed. Alcoolul determina uscarea gurii si duce la acumulari si mai mari de bacterii, iar in cele din urma duce la o respiratie urat mirositoare.
Medicii recomanda sa alegi o apa de gura naturala, care sa nu contina alcool, folosind 1 lingura de bicarbonat de sodiu intr-o ceasca de apa calduta, cu cateva picaturi de ulei esential de menta. Sursa.
Citeste si: Acest aparat detecteaza respiratia neplacuta