Vezi în continuare cum sunt create produsele tale preferate, pe care le folosești zilnic.
1. Strugurel
- De obicei, rujurile și balsamurile de buze au cinci ingrediente de bază: lanolină, ulei, ceară, coloranți și sidef. Câteodată, polyethylena, este folosită pentru a ajuta rujul să rămână solid și să nu lase bucățele de produs pe buze.
- Pentru un singur produs sunt folosite mai multe culori, printre care galben, negru și albastru. Diverse culori sunt amestecate pentru a obține o anumită nuanță.
- Rujurile sunt mereu parfumate sau cel mult au o aromă de ceară de lumânări.
2. Ciocolată
- Ciocolata este făcută din boabe de cacao proaspăt culese, curățate și fermentate în cutii speciale timp de 8 zile. Boabele sunt uscate apoi și expediate către fabricile de ciocolată.
- La fabrică, boabele sunt sortate și măcinate. Acestea sunt amestecate cu zahăr și lapte apoi ciocolata este fiartă pentru aproximativ 12 ore.
- Temperatura și umiditatea sunt strict controlate în fiecare stadiu al producției, pentru că altfel aspectul și gustul sunt afectate.
3. Tăițeii instant
- Producția de tăiței instant necesită făină de tapioca, praf de ouă și agent de îngroșare, toate necesare pentru a obține o textură perfectă.
- Pentru a-i face instant, ei sunt întâi fierți la fabrică.
- După aceea sunt prăjiți, pentru a putea fi depozitați în siguranță mai mult timp.
4. Rimel
- Principalul ingredient al oricărui rimel este pigmentul de negru, făcut în mod tradițional din cărbune negru. Printre celelalte ingrediente se numără ceara, apa și uleiurile.
- Rețeta se modifică în funcție de calitățile rimelului. De exemplu, un rimel pentru alungire conține o mulțime de polimeri și microfibre flexibile, în timp ce unul rezistent la apă are în compoziție parafină.
5. Săpun
- Principalele ingrediente dintr-un săpun sunt uleiurile și grăsimile.
- Fabricarea unui săpun făcut în mod tradițional seamănă cu prepararea unei mâncări. Ingredientele se pun la fiert și trebuie amestecat continuu cu o spatulă specială și verificat pentru a nu da în clocot.
- După ce a fiert suficient, se lasă amestecul la răcit timp de 36 de ore, pentru ca pasta să se așeze, apoi se pune în forme și se folosește acest amestec ca bază pentru ulterioarele săpunuri.
6. Chibrituri
- Chibritele bune sunt făcute din cel mai bun lemn.
- Cel mai important pas în producția de chibrituri este tăierea bețișoarelor.
- Bețele albe sunt tratate cu un agent special, pentru ca viitoarele chibrite să nu se îndoaie la transport și manipulare. Tocmai de aceea este periculos să ții un chibrit în gură, din cauza chimicalelor aplicate.
7. Chipsurile
- Cele mai bune chipsuri au nevoie de cartofi de calitate, de mărimi potrivite, pentur că cei mai mici nu se încadrează în standarde. Pentru a face jumătate de kilogram de chipsuri este nevoie de 2 kilograme de cartofi buni.
- Cartofii sunt tăiați în felii de cel mult 1,3 mm grosime.
- Chipsurile sunt prățite pentru doar 3 minute.
8. Coca-cola
- Procesul de fabricare începe cu pregătirea apei.
- Unul dintre ingrediente este un mix de sirop și concentrat, care se amestecă cu apa în tuburi speciale și tot acolo se introduce acidul.
- Sticlele de cola sunt formate din mici tuburi pe care le modelează o mașină de suflat aer.