In functie de sexul copilului tau, ai posibilitatea de a-ti lasa imaginatia sa conceapa mai mult decat o incapere in care sa creasca fetita sau baietelul tau, ci sa creeze concepte deosebite. Feminis iti vine in ajutor cu cateva idei pentru camere de fetita si de baietel.
Ce alegi?
sau
5 moduri de a decora camera fetitei tale
Fie ca este camera de fetita, fie ca este camera de baietel, un prim sfat ar fi sa nu o incarci prea tare, astfel copilul tau nu va fi agitat si nu ii va fi distrasa atentia.
1. Ai putea incerca sa ii decorezi camera in stil vintage chic-elegant sau vintage casual. Acest stil, vintage, este cel mai usor de realizat, te poti inspira din camerele copiiilor de la curtile regale sau din stilul anilor '80. Stilul poate fi pompos, cu tenta baroca, exista o culoare predominanta, pala, in principiu, deschisa si cu detalii in mobilier. Sau stil vintage cu tenta hippie, cu pereti colorati, inflorati, multe jucarii si detalii pe pereti si pe mobilier. Oricare dintre acestea poate fi usor de urmat, desi sunt foarte diferite, ele provin din trecut, deci ai avea de unde sa te inspiri.
2. Daca nu ai un spatiu foarte mare in camera fetitei tale, ai putea sa folosesti mobilier prin care sa economisesti spatiu, pentru a-i lasa ei mai mult loc unde sa se joace cu papusile. Exista anumite piese de mobilier care se pot asambla pentru a te ajuta sa economisesti spatiu in camera fetitei tale. Poti pozitiona patul deasupra biroului sau deasupra dulpurilor, astfel ii lasi suficient loc de joaca in mijlocul camerei. Daca alegi varianta aceasta, atunci asigura-te ca ii amplasezi un gardulet in jurul patului, pentru ca fetita ta sa nu pice.
3. O camera colorata duce cu gandul intotdeauna la fericire, disponibilitatea, incantare, amuzament, buna-dispozitie. Un astfel de stil este foarte usor de realizat. Pentru acest stil, fie alegi un set deja creat, cu dulap intr-o culoare, patul intr-alta, biroul de alta culoare si noptiera de alta, fie alegi mobila separat si creezi tu stilul din diferitele piese de mobilier colorate, sfatul este sa lasi fundalul intr-o singura culoare, care, totodata, sa fie una neutra, deschisa. De asemene, ai putea sa faci invers, lasa fundalul intr-o singura culoare si alege "accesoriile" incaperii, covorul, perdelele, paturile, pernele, veioza, tablourile, taburetii, de diferite culori, iar mobilierul sa fie tot intr-o singura culoare.
4. Doua stiluri la moda sunt stilul minimalist si stilul modern, care, pare a fi ales si pentru camerele copiilor, mai nou. Acestea incearca sa reduca numarul obiectelor dintr-o incapere, dar totodata se folosesc de culori puternice si design abrupt, contorsionat, se folosesc formele geometrice. Pentru stilul minimalist, piesele de mobilier sunt putine, cu decoratiuni putine si un numar mic de culori. Pentru stilul modern, in schimb, foarte mult se folosesc foarte mult culorile puternice, fuchsia, ciclam, albastru inchis sau verdele neon si formele geometrice, cercurile, patratele, triunghiurile, dreptunghiurile.
5. Doua stiluri care merg mana in mana, pe care foarte multe mamici le aleg pentru camera fetitelor sunt "Camera de printesa" si "Camera de Diva". Aceste camere au un concept bazat pe culoarea roz si a accentelor regale, au foarte multe obiecte roz, cu peretii varuiti in culoarea roz, mobilier cu design victorian, pat baldachin sau pat suit cu doua trepte mai sus decat podeaua, veioze multe, oglinde mari, iluminate.
5 moduri de a decora camera baietelului ta
Stim ca baietii sunt mai jucausi, mai zburdalnici si mai activi, asa ca trebuie sa ii oferim ceva pe masura, dar trebuie sa avem grija, totusi, sa nu ii incarcam prea mult incaperea. Alege-i o tema specifica dormitorului baietelului tau.
1. Ceva ce i-ar putea inspira mai mult decat joaca si distractie prin decoratiunile din camera pe viitor ar fi o camera cu tema junglei, a naturii. Ii poti alege decoratiuni speciale acestei tematici, chiar i-ai putea crea patutul in forma unei casute din copaci, ca cele din padurile tropicale. Culoarea peretilor trebuie sa fie neutra, un bej pal, verde deschis, daca folosesti multe obiecte in decorarea incaperii sau poti inversa, sa varuiesti peretii, folosindu-te de personajele din desena animate sau din povestile pentru copii, cum ar fi Mowgli sau Tarzan.
2. O alta tematica pe care ai putea-o folosi in decorarea camerei baietelului tau ar fi sa alegi stilul maritim, nautic sau "Camera de Pirati". Pentru stilul maritim culoarea de baza este albastru, in jurul caruia iti poti construi decorul, iar obiectele care vor da viata incaperii vor fi din acelasi stil, colac de salvare, harti, carme, ancore, barci de diferite dimensiuni. Pentru camera de pirat poti folosi aproape aceleasi decoratii, doar ca trebuie sa iei in calcul faptul ca piratii nu era la fel ca si marinarii, imbracati in costume albe cu albastru, ci, mai degraba, erau imbracati in haine inchise la culoare cu steaguri de culori inchise, cu capete de morti pe ele, cu batic pe cap, palarii mari si petici pe ochi.
3. Baietii vor avea o inclinatie pentru sport, asa ca de ce sa nu ii creezi mediul de mic. Foloseste-te de aceasta idee pentru a creea conceptul camera de sportiv. Poti sa il ambitionezi sa fie un mic barbatel sportiv inca de la inceput. Decoreaza-i camera cu desene, tablouri, abtibilde, postere, dar si cu obiecte din sport, bate de basbal, mingi de fotbal sau de tenis sau baschet. Culorile pentru aceasta tema pot fi de la inchise pana la deschise, oricare, rosu, bej, albastru, maro, verde, chiar i-ai putea comanda un pat cu un design special creat pentru acest stil. Mai mult decat atat, ai putea economisi spatiul din camera lui si sa ii creezi un spatiu pentru un loc de joaca, sa ii amplasezi saci de box, fileu de tenis in mijlocul camerei, cas de baschet sau poarta de fotbal.
4. Camera de supererou este un lucru aparte. Daca de mic admira un anume personaj supererou, acest mod de a-i crea atmosfera din camera va fi deosebita. Poti sa o faci intr-un mod cat mai pompos, sa mergi pana in panzele albe pentru a-i crea acest stil sau ai putea sa te folosesti doar de postere si de abtibilde pentru pereti si mobilier, la care adaugi invelisurile plapumei, pernei, cearceafurile, covorul, perdelele si, evident, jucariile. Totul va fi slavat cand el se simte implinit in lumea lui si a prietenului sau, supereroul.
5. Un stil simplist, poate chiar in stil minimalist este unul de care te poti folosi cand vrei ceva elegant, dar nu complicat si plin. Intotdeauna simplitatea a insemnat si eleganta. Foloseste-te de culori pentru baza, albastru, verde, maro, iar apoi te poti indrepta spre detalii: ce fel de combinatii vei alege, fundalul alb, albastru deschis sau bej, ai putea folosi mobilier mai inchis, maro, albastru inchis sau alb cu maro, visiniu. Poti folosi tapet pe perete si sa faci ca decorul sa vina din pereti, poti folosi benzi decorative. Iar tablourile pot fi in ton cu atmosfera linistita si calma din incapere. La fel ca si perdelele, covorul trebuie sa fie asortate cu una dintre culorile camerei, sa faca incaperea sa fie rotunda.