Iată cum poți verifica dacă relația ta este sau nu una puternică și cum poți rezolva anumite probleme.
1. Planurile de viitor
Dacă nu puteți discuta liniștiți despre viitorul vostru comun și toate încercările vă provoacă anxietate și certuri, atunci nu aveți încredere unul în celălalt, iar acest tip de relație nu are nici un viitor. Într-o relație bună, partenerii înfruntă împreună fricile viitorului și sunt încântați de acest lucru.
2. Promisiunile
Relațiile normale îi fac pe oameni să se simtă în siguranță și să aibă încredere unul în celălalt, dar nu se poate vorbi despre încredere când unul dintre parteneri nu se ține de cuvânt și uită mereu de promisiunie sale.
3. Nevoia de control
În relațiile care merg bine, oamenii nu simt nevoia să controleze viața partenerului și nu-și impun cu forța părerile. Acest tip de comportament poate fi confundat cu grija, dar adevăratul motiv este că respectiva persoană vrea să controleze totul. Fiecare om are limitele personale și hobby-urile sale și tocmai acesta ar trebui să fie motivul pentru care celălalt se simte atras.
4. Programe diferite
Dacă fiecare aveți propriile obiceiuri și nicunul nu găsește o cale de mijloc sau pur și simplu nu vreți să faceți un efort, aceasta nu se poate numi o relație fericită. Oamenii care se respectă găsesc mereu un echilibru ca să se simtă confortabil.
5. Drama
Viața voastră nu poate fi liniștită și confortabilă dacă nu vorbiți deschis. Dacă trebuie mereu să ghicești ce se întâmplă și dacă nu știi cum să acționezi pentru că nu știi cum va reacționa cel cu care-ți împarți viața, atunci relația voastră nu merge cum ar trebui. Acest comportament se apropie de manipulare, iar cei care se iubesc nu folosesc asemenea metode și nu-și ascund sentimentele.
6. Sunteți mândri unul de celălalt
Dacă nu poți accepta realizările celuilalt, înseamnă că relația voastră este bazată pe rivalitate, invidie, stimă de sine scăzută și dorința de a controla totul. Într-o familie fericită, oamenii sunt în mod natural fericiți pentru succesul partenerului și sărbătoresc fiecare reușită împreună, indiferent de mărimea victoriei.
7. Planuri comune
Dacă nu-ți pasă de sentimentele celuilalt nici nu îți vei aduce aminte să-i spui când ești ocupată sau întârzii și s-ar putea chiar să îți închizi telefonul fără să-l anunți. În relațiile normale, oamenii înțeleg că există urgențe și nu evită să discute schimbarea planurile dacă ceva merge neprevăzut. De asemenea, ei nu se tem să înfrunte argumentele și plângerile partenerului, tocmai pentru că planurile pot fi amânate și certurile pot fi evitate.
8. Reacțiile după o ceartă
Relația ta este cu adevărat puternică dacă te gândești mereu la sentimentele celui drag și încerci să nu-l rănești. Nimeni nu este imun la conflict, dar oamenii iubitori nu încearcă niciodată să se rănească intenționat și după o ceartă nu păstrează tăcerea câteva zile doar în semn de răzbunare. Cei care se iubesc vor să rezolve orice conflict și încearcă să înțeleagă punctul de vedere al partenerului.
9. Gelozie
Câteodată, gelozia se transformă în obsesie și cineva devine un tiran, ca și când partenerul îi aparține. Cel gelos îl umilește pe celălalt, îl face mereu să dea explicații și îl forțază să trăiasă cu frică. Acest tip de viață este foarte neplăcut. Poți fii geloasă pe prieteni, rude, hobby-uri și îți poți face partenerul să se simtă vinovat de ceva anume, dar cel mai bine este să ai încredere în cei dragi.
10. Nu te plângi de partener
Niciodată nu este un semn bun dacă nu puteți vorbi despre problemele voastre și simțiți nevoia să vă plângeți la prieteni. S-ar putea să spui uneori că relația nu ese potrivită pentru tine, dar dacă nu faci nimic tot degeaba. Nu te mai plânge și încearcă să schimbi situația discutând sincer cu partenerul și asultând și varianta lui.