Puțină lume știe însă că angajații sălilor de film strâng multe povești, deoarece ei sunt tot timpul cu ochii pe clienți.
1. Cea mai mare parte a profitului nu vine din vânzarea biletelor
Poate părea ciudat, dar cinematografele câștigă mai mulți bani vânzând popcorn și suc decât din vânzarea biletelor la film. În primele două luni, ele trebuie să plătească destul de mult studiourilor de film, dar după aceea, toate profiturile sunt încasate de cinema, acesta fiind și motivul pentru care unele filme rulează și la jumătate de an după ce au avut premiera.
2. Se piratează mult
Piratarea este interzisă, dar mulți oameni se duc la premiere doar ca să înregistreze filmul, chiar dacă angajații fac tot posibilul să prevină acest fenomen. De exemplu, în SUA, The Motion Picture Association of America încurajează angajații cinematografelor să împiedice filmarea ilegală oferind un premiu de 500 de dolari oricui reușește.
3. Copiii pot vedea filme pentru adulți
Multe săli de proiecție încearcă să prevină aceste incidente, dar uneori se mai întâmplă. Trucul cel mai des folosit pentru a se strecura înăuntru este să cumpere mai multe bilete la un film care nu are interziceri și începe în același timp cu unul pentru adulți, apoi să intre în altă sală în momentul genericului, deoarece biletele nu se verifică mereu și la intrarea în sală.
4. Spectatorii plâng și fug pe holuri
Unii spectatori au reacții emoționale foarte puternice la anumite filme, își întorc capul ca să nu vadă o scenă de groază sau plâng la o poveste de dragoste. La cinema, mulți oameni nu se mai abțin. De exemplu, un film despre canibalism, a fost prea greu de văzut de către un grup de la Toronto International Film Festival din 2016 și unii au leșinat iar în cădere s-au lovit destul de tare la cap, motiv pentru care angajații au mereu la îndemână o trusă de prim ajutor.
5. Moduri creative de a introduce mâncare în sală
S-ar putea să nu-ți placă pop-corn-ul sau alte gustări de la film, dar deși este strict interzisă introducerea de alimente din afară, mulți încalcă această regulă. De-a lungul carierei oricărui lucrător la cinema, camerele de filmat surprind momente când cineva scoate din geantă chiar mâncare gătită pusă în caserole sau pungi.
6. Multe persoane evită filmele 3D
Epoca filmelor 3D este pe sfârșite și nu neapărat deoarece biletele la acestea costă mai mult iar ochelarii sunt deseori zgâriați ci pentru că atunci când îți pui ochelarii la ochi, acești transmit creierului că te miști, iar acesată iluzie optică are mai multe efecte adverse. Urechea internă îi spune creierului că de fapt stai pe loc și așa apare acel disconfort urmat de durerea de cap provocată de tehnologia 3D.
7. Dacă este ceva în neregulă cu imaginea, camera de unde se proiectează nu reacționează
Chiar dacă proiectorul unui film trebuie să fie programat în timpul zilei, rar mai stă cineva în camera de proiecție când un film rulează pe ecran, deoarece dispozitivele electronice fac totul singure. Așa că ține minte că dacă este vreo problemă cu imaginea proiectată ar trebui să te adresezi direct unui lucrător comercial de pe hol și să nu începi să țipi spre camera respectivă.
8. Sălile de cinema se umplu de gunoi în weekend
O scurtă pauză între proiecții este insuficientă când vine vorba de făcut curat într-o sală, tocmai de aceea podeaua rămâne lipicioasă și s-ar putea să găsești gumă de mestecat sub scaunul tău. Dacă îți place atât de mult curățenia, încearcă să mergi la cinema dimineața sau în timpul săptămânii, când e mai liber.
9. Oamenii se bat destul de des la cinema
Conflictul ia naștere oriunde, oricând și din orice motiv. Deși se pare că nu este nici un motiv de ceartă, unii oameni se iau la bătaie din cauza că cineva vorbește în timpul filmului sau că altcineva i-a ocupat locul de parcare sau vorbește la telefon după semnalul sonor. Filmulețe despre încăierările de la film se pot viziona pe diverse site-uri de pe internet.
10. Spectatorii sunt supravegheați
În orice sală de cinema există camere de luat vederi care sunt îndreptate către scaune. Aceasta este o măsură de siguranță ce ajută la prevenirea furturilor și a violențelor. În plus, cu ajutorul lor, angajații pot vedea cuplurile puse pe acțiune, deci dacă vă decideți să luați bilete pe ultimul rând, fiți pregătiți să aveți spectatori.
10 lucruri despre cinematografe de care puţină lume este conştientă
Întotdeauna este mai plăcut să te uiți la un film pe un ecram mare decât la televizorul mic de acasă și acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii se duc la cinema.