Înainte să dansați la nuntă asigură-te că discutați următoarele lucruri.
1. Hobby-uri și spațiu privat
Pentru un suflet de artist, s-ar putea să fie grea adaptarea la viața de familie, iar alții s-ar putea chiar să se sperie de asta, dar viața de cuplu este plăcută dacă știi cum să te bucuri de ea. Dacă înainte de a vă căsători sunteți interesați de hobby-urile celuilalt, schimbările emoționale vă vor apropia mai mult pe viitor.
2. Câștiguri și avantaje comune
Câteodată îți ia ani buni să afli ceva despre ce câștigă partenerul de viață, dar există câteva cupluri care cunosc toate aspectele financiare ale relației încă de la început și se descurcă minunat. Cu cât mai devreme ai posibilitatea să evaluezi meritele și salariile partenerului cu atât mai bine, vei avea un risc mai mic de a fi dezamăgită.
3. Părinți, copii și animale de companie
Întrebările esențiale aici sunt: „Câți copii vrei și când este cel mai bun moment pentru ei?”, „Vrei să stăm cu părinții sau singuri?” și „Vrei animale de companie, dacă da, câte?”. Dacă ultimele două se pot lămuri relativ ușor, prima este mai complicată, mai ales dacă unul dintre voi vrea 1 fată și celălalt o echipă de fotbal.
4. Bani
De obicei, oamenii îndrăgostiți împart cheltuielile, dar certurile apar de la faptul că veniturile diferă foarte mult. Ce ține de romantism n-ar trebui evaluat financiar, dar dacă vă veți acorda reciproc sprijin financiar ar trebui să discutați de la început să fie un echilibru și până unde vă puteți întinde, ca să fie confortabil pentru ambii.
5. Sex
Chiar și cele mai pasionale cupluri observă uneori că au nevoi și fantezii diferite. Încearcă să-ți examinezi partenerul și să vorbiți deschis despre aceste lucruri, deoarece să știți câteva lucruri mai picante unul despre celălalt vă va ajuta atât în perioadele agitate ale vieții voastre de cuplu cât și când vă înțelegeți minunat. Este binevenit chiar și un documentar pe această temă, un film deocheat sau anumite teste amuzante făcute cu un pahar de vin roșu alături.
6. Priorități, tradiții și religie
Specialiștii spun că certurile pe aceste teme apar în special după nașterea primului copil, câmd fiecare părinte încearcă să-i transmită celui mic credințele lui. Dacă istoricul fiecăruia este diferit, ar fi bine să aveți un plan încă de la concepere, pentru că așa asigurați liniștea sufletească a tuturor membrilor familiei.
7. Încredere și gelozie
Unii cred că încrederea este ceva ce nici măcar nu există. Cel mai bine ar fi să discutați ce vă îngrijorează pe fiecare și să știți ce părere aveți despre monogamie, petreceri, flirtat și relații la locul de muncă. Dacă știți ce îl face pe celălalt gelos vă va fi mai ușor să evitați certurile pe acest subiect.
8. Problemele și părerile diferite
Este inutil să cauți motive de ceartă, dar este în regulă să analizezi reacțiile partenerului când aveți puncte de vedere diferite. Nu va exista nici o ceartă gravă dacă veți avea stabilite dinainte anumite reguli. Chiar dacă pare exagerat, tot ceea ce stabiliți voi este permis: spartul farfuriilor, fugitul de acasă, țipatul în gura mare, doar să știți până unde vă puteți întinde.
9. Exprimarea dragostei
Regula celor „5 limbaje ale dragostei” are mai multe componente: servirea, confirmarea, calitatea timpului, cadourile și atingerile. Dacă vei avea o ordine a priorităților te vei putea concentra pe ce este cel mai important.
10. Viitorul
Trebuie neapărat să știți fiecare cum vede celălalt viitorul. Ca să vă fie mai ușor, puteți scrie totul pe o hârtie și la sfârșit să vedeți câte puncte comune aveți. Puteți vorbi despre nunta voastră, viitoarea casă, copii, călătorii, despre orice. Sarcinile comune vă apropie mai mult și dezvoltă relația voastră.
Oricare ar fi rezultatul anlizei voastre, asigură-te că înțelegi pe deplin ce înseamnă o căsnicie. Indiferent cât de mult spațiu personal vă acordați unul altuia, întotdeauna va fi în viața voastră o persoană pe care ați ales-o pe vecie și libertățile vă vor fi îngrădite față de când erați singuri.