Nu mai înjura!
Deşi ar fi trebuit să renunţi la acest obicei înainte să se nască copilul, ar trebui să eviţi cât mult să înjuri în prezenţa lui, cel puţin până ajunge la vârsta adolescenţei. Altfel, îl vei expune la cuvinte injurioase prea devreme şi va avea apoi o scuză să le folosească.
Pune-ţi centura de fiecare dată!
E important ca pruncul tău să înveţe că este vital să îţi pui centura de siguranţă şi să respecţi regulile în trafic atunci când circuli cu maşina.
Nu folosi telefonu la volan!
Nu vorbi la telefon în timp ce conduci şi în niciun caz nu scrie mesaje! Nu mai e de glumit cu utilizarea telefonului în maşină, se întâmplă atâtea accidente din această cauză.
Pune-i întrebări sincere!
Şi ascultă-l când îţi răspunde. Dacă eşti sincer cu copilul tău, comunicarea dintre voi va fi mult mai eficientă şi se va îmbunătăţi pe parcurs. E esenţial să ne ascultăm copiii şi să-i facem să se simtă liberi să împărtăşească orice cu noi.
Serveşte cina la masă, fără gadgeturi!
O masă cu familia, în linişte, fără gadgeturi sau alte device-uri care pot atrage atenţia, îţi oferă prilejul să relaţioneazi mai bine cu copii. Oamenii care mănâncă împreună au de obicei o relaţie sănătoasă de familie.
Cunoaşte-i prietenii!
Fii un părinte cool, încurajează-l să socializeze şi să clădească relaţii reale cu prietenii. Invită-i prietenii la un grătar sau la un meci, e bine să-i cunoşti pe cei care petrec cel mai mult timp cu copilul tău.
Urmăreşte-l pe reţele de socializare!
Părinţii care au un copil activ pe social media au multe bătăi de cap. Cu atâta tehnologie în jur, e greu să ţii pasul cu el. E bine să-l înveţi câteva noţiuni de bază, înainte să-i dai un smartphone, o tabletă sau să îşi facă cont pe o reţea de socializare.
Arată că eşti interesat de pasiunile lui!
Ţine pasul cu lucrruile care îi stârnesc interesul, chiar dacă se schimbă de la an la an. Arată că îl sprijini în orice demers.
Faceţi ceva împreună!
Orice fel de activitate. Că vorbim de drumeţii, pictură sau cumpărături, important e să faceţi ceva plăcut împreună. Va consolida relaţia părinte copil.
Învaţă-l că e ok să greşeşti şi ajută-l să înveţe din greşeli!
Toată lumea face greşeli aşa că e bine să îţi înveţi copilul că nu trebuie să-i fie teamă de greşeli.