1. Alege-ţi floristul cu cel puţin nouă luni înainte de nuntă
Nu ai timp de pierdut! Florile sunt la fel de importante ca rochia de mireasă sau machiajul pe care îl vei avea în ziua nunţii. Aşa cum vei lucra la rochia de mireasă luni la rând, trebuie să te ocupi şi de florile care îţi vor colora decorul şi atmosfera la nuntă.
2. Cere recomandări, dacă nu eşti sigură de ceea ce vrei
Nu bate din uşă în uşă la fiecare florărie, ci încearcă să iei în considerare recomandările pe care ţi le fac prietenele care s-au căsătorit deja. Indiferent care va fi stilul ales pentru ornamentele florale, asigură-te că persoana care se va ocupa de crearea lor are suficientă experienţă. Discută cu ea, discută şi cu alţi florişti şi optează pentru cea mai bună variantă.
3. Pentru rezultate cât mai bune, inspiră-te
Înainte să te întâlneşti cu floristul care se va ocupa de ornamentele florale pentru nunta ta, fă o selecţie de imagini care să vorbească în locul tău. Dacă vrei ca designerul să îşi dea seama în cel mai scurt timp ce îţi doreşti, câteva poze ţi-ar fi de real folos.
4. Vei cheltui 15% din bugetul nunţii pe flori
Trebuie să ai în vedere că ornamentele florale nu sunt tocmai ieftine. Mai mult decât atât, este indicat să alegi mese rotunde pentru petrecere, întrucât pentru acestea nu sunt necesare multe decoraţiuni florale şi te poţi rezuma la una singură. Cu alte cuvinte, mai puţine mese înseamnă mai puţine decoraţiuni florale şi, unde mai pui că mesele rotunde sunt mult mai încăpătoare şi le permit invitaţilor să se vadă unii pe alţii si să comunice mai uşor.
5. Lumânările pot reduce din cheltuieli
Decorează o treime din masă cu lumânări, o altă treime cu un ornament floral, iar încă o treime cu fructe. Cheia este să ai diversitate, dar să păstrezi o armonie de culori.
6. Dacă iubeşti florile, căsătoreşte-te în aprilie sau mai
În aceste două luni ai o varietate de flori din care poţi alege pentru ornamentele florale. De asemenea, vremea nu este nici foarte călduroasă, nici foarte rece, ceea ce înseamnă că decoraţiunile vor rezista foarte bine pe toată durata evenimentului.
7. Albastru este o culoare pretenţioasă pentru nunţi
Nu există prea multe flori naturale albastre, fapt pentru care va trebui să alternezi florile albe cu cele albastre. Nu este ceva extrem de complicat, dacă ai un florist experimentat, dar trebuie să iei în calcul că opţiunile sunt limitate.
8. Ţine buchetul de mireasă în dreptul taliei în poze
Este cea mai bună variantă în care poţi ţine buchetul de mireasă în poze. Acesta nu îţi va eclipsa rochia de mireasă şi nici nu îţi va acoperi decolteul sau alte zone care vrei să iasă în evidenţă.
9. Buchetul de mireasă nu trebuie asortat cu cel al domnişoarelor de onoare
De fapt, nu trebuie să îţi asortezi buchetul cu niciun alt ornament floral de la nuntă. Buchetul de mireasă trebuie să fie unic, aşa cum este şi rochia de mireasă. Tu trebuie să fii cea care să se afle în centrul atenţiei. Desigur, nu trebuie să exagerezi în ceea ce priveşte culorile şi diversitatea, dar în mod sigur trebuie să fii altfel decât ceilalţi invitaţi.
10. Ce este prea mult, strică
Trebuie să alegi cu atenţie culorile şi forma ornamentelor. Mai mult decât atât, fiecare ornament trebuie să aibă un loc bine stabilit, iar un designer floral este cel care îţi poate da toate sfaturile şi indicaţiile necesare. Nu arunca banii pe flori care nu îşi au locul în decor, rezumă-te la combinaţii simple, dar de efect.