De vreme ce multe dintre aceste lucruri sunt negative, când ne agăţăm de ele, riscăm să batem pasul pe loc ani la rând.
Minciuna numărul 1: Singur înseamnă singuratic
Singur nu înseamnă singuratic, iar "relaţie" nu este sinonim cu "fericire". Să fii singur nu va provoca niciodată atât de multă singurătate câtă poate aduce o relaţie nepotrivită. Dacă lucrurile nu par a fi cele corecte, ia o pauză şi petrece ceva mai mult timp cu tine. Găseşte-te pe tine, apreciază-ţi adevărata valoare, iar când vei mai ajunge din nou într-o relaţie care se scufundă, vei fi pregătită să înoţi în siguranţă.
Minciuna numărul 2: Fericirea vine atunci când ai tot ce ţi-ai fi putut dori
Pentru a fi fericit nu înseamnă că nu trebuie îţi doreşti mai mult, ci înseamnă că eşti mulţumit cu ceea ce se întâmplă şi ai răbdare pentru ceea are să vină. Uneori suntem atât de prinşi cu realizarea unor lucruri măreţe, încât nu realizăm că lucrurile mărunte pe care ni le oferă viaţa sunt magice. Apreciază ziua de azi mai mult ca pe cea de ieri şi pregăteşte-te pentru ceea ce are să se întâmple mâine.
Minciuna numărul 3: Durerea este ceva ce poţi vedea
Nu subestima niciodată durerea unei persoane, pentru că în cele din urmă fiecare se chinuie într-un anume fel. Unele persoane se pricep pur şi simplu mai bine să ascundă ceea ce simt, în vreme ce altele nu reuşesc să facă asta. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla în spatele unor uşi închise. Dacă ai timp pentru a-i judeca pe ceilalţi, înseamnă că deţii mult prea mult timp în mâinile tale.
Minciuna numărul 4: Viaţa ar trebui să fie ceva sigur
Doar gândurile noastre ne pot răni. Te poţi vindeca doar prin ceea ce simţi şi prin a fi sinceră cu tine însăţi. Avem întotdeauna libertatea de a alege cum să răspundem provocărilor vieţii. Nu te mai gândi la cum ar fi trebuit să fie viaţa ta şi îmbrăţişează ceea ce trăieşti acum. Schimbă ceea ce poţi schimba, schimbă gândurile cu privire la ceea ce nu poţi schimba şi mergi mai departe în pace.
Minciuna numărul 5: Ar trebui să fii într-un anume fel
Când încetezi să te compari cu alte versiuni ale tale, reale sau imaginare şi când vei înceta să te compari cu alte persoane, reale sau imaginare, tocmai atunci te vei bucura de o linişte care este reală, nu imaginară.
Minciuna numărul 6: Doar cei privilegiaţi pot avea o viaţă grozavă
Dacă în fiecare dimineaţă te trezeşti şi spui: "Da, astăzi va fi o zi minunată", iar în fiecare după amiază vei găsi un motiv pentru care să spui: "Da, astăzi este o zi minunată", iar în fiecare noapte vei găsi un motiv să spui: "Da, astăzi a fost o zi minunată.", atunci într-o bună zi vei reuşi să te uiţi înapoi, să zâmbeşti şi să spui: "Da, am trăit o viaţă minunată!"
Minciuna numărul 7: Vremurile dificile sunt necesare
Uneori, lucrurile trebuie să meargă rău, înainte să meargă bine. Uneori trebui să laşi persoanele nepotrivită să plece, înainte să intri. Uneori, trebuie să te simţi slabă, pentru a afla cât de puternică eşti de fapt. Uneori, trebuie să cunoşti o mulţime de persoane pe care să le placi, înainte să găseşti pe cineva pe care să iubeşti. Uneori, trebuie să extragi binele din rău, pentru ca în cele din urmă să acumulezi experienţă şi să înveţi ce înseamnă cu adevărat viaţa.
Minciuna numărul 8: Ca să fii puternic, nu trebuie să simţi durerea
În realitate, cei mai puternici oameni sunt cei care simt durerea, o acceptă, învaţă din ea şi lucrează prin ea. Totul ţine de curajul de a lua o pauză, de a vărsa lacrimi, de a te şterge de praf şi de a reveni în ring pentru a lupta mai bine decât ai făcut-o vreodată.
Minciuna numărul 9: Poţi să te prefaci
Simte dragostea înainte de a spune: "Te iubesc!". Simte mulţumirea înainte de a spune: "Mulţumesc!". Simte umilinţa înainte de a spune: "Îmi pare rău!", simte eliberarea înainte de a spune: "Te iert!". Când simţi înainte de a spune, este nevoie de mai puţine cuvinte şi totul merge direct la inima relaţiei pe care ai construit-o.
Minciuna numărul 10: Visatul este o pierdere de timp
Cele mai frumoase daruri sunt cele invizibile ochilor, dar pe care le simţi din adâncul inimii. Ceea ce putem vedea este, de fapt, o fracţiune din ceea ce este posibil. Imaginaţia este capacitatea de a vedea dincolo de ceea ce se află la suprafaţă, de a extrage esenţialul. Undeva, ceva incredibil se aşteaptă a fi descoperit, trebuie doar să visezi măreţ.