Ei bine, iata 10 mituri combatute de foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania.
Cartofii pai, cunoscuti sub denumirea de French fries, sunt de origine franceza
Americanii le spun “fries”, englezii ii numesc “chips”, insa belgienii i-au gatit pentru prima data asa. Se spune ca belgienii obisnuiau sa prajeasca pesti mici, iar atunci cand nu mai aveau ii inlocuiau cu cartofi in forma de peste.
French toast sau binecunoscutele friganele sunt de origine franceza
Este adevarat ca francezilor le place sa isi assume cam tot ce tine de capodoperele culinare, insa French toast-up exista de cand francezii inca nu erau francezi. Originea deliciosului preparat fulce este plasata intr-o carte de bucate din Imperiul Roman al secolului patru, ceea ne arata ca de fapt preparatul este unul Italian.
Nachos- mexicanii consuma non stop
Desi a fost creata de un mexican, specialitatea numita Nachos este consumata in mare parte de turistii nord-americani. Preparatul este gatit prima data de Ignacio, de unde si numele sau.
Spaghetele cu chiftelute sunt italiene
De la celebra scena din Lady and the Tramp,toata lumea traieste cu impresia ca itelienii au inventat delicioasele spaghete cu chiftelute. Gresit! Acest preparat nu se gaseste in niciun mediu din restaurantele din Italia.
Croissantul este frantuzesc
De fapt, denumirea croissant vine de la “kipferl”, cel mai probabil un preparat inventat sau descoperit de un austriac get-beget.
Sandwich-ul este englezesc
John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, continua sa primeasca recunoastere pentru celebrul preparat, doar pentru ca s-a gandit sa introduca o bucata de cane si de branza intre doua felii de paine. Este poate cel mai cunoscut mit gastronomic construit in jurul unui fel de mancare consumat in lumea civilizata cu mai bine de 1000 de ani inainte de nasterea celebrului conte.
Rulouri cu sushi- japonezii nu se ating de asa ceva
Contrar asteptarilor, rulourile cu sushi nu sunt nici pe departe atat de populare in Japonia precum in alte tari care incearca sa imite cultura japoneza. Mai mult decat ata, mai putin de o treime de japonezi afirma ca mananca rulouri sushi maxim de doua ori pe luna. Majoritatea il considera un preparat de ocazie.
Patiseria daneza este daneza
Desi numele spune totul despre origine, se pare ca vienezii sunt cei care au rafinat si au dat forma actuala delicioaselor deserturi daneze.
Pastele au fost prima data facute in Italia
Desi inseamna 65% din meniul unui restaurant Italian, pastele se spune ca au fost consummate prima data de chinezi sub forma de spaghete acum mai bine de 7000 de ani. Altii afirma ca libanezii sunt responsabili de inventarea pastelor cunoscute azi ca macaroane.
Prajiturile cu ravas sunt profetii chinezesti
Deserturile delicioase prezente la finalul oricarei cine servite la un restaurant local chinezesc nu s-au nascut in China, ci in Japonia. In ciuda mostenirii japoneze, restaurantele chinezesti vor continua sa isi surprinda oaspetii cu surprizele dulci.
Citeste si:
5 mituri despre depresie care inrautatesc lucrurile