Studii ale doi profesori de la Stanford, dintre care unul doctorand, arata ca exista cel putin 120.000 de decese pe an din cauza stresului cauzat de nesiguranta locului de munca. Daca angajatorii sunt interesati cu adevarat de gestionarea starii de sanatate a fortei de munca si controlul asupra sanatatii, ar trebui sa iti pui un semn de intrebare cu privire la modul in care muncesti.
Pfeffer impreuna cu colegii Stefanos A. Zenios de la Standford GSB si Joel Goh de la Harvard Business School, a efectual o meta-analiza a 228 de studii si a examinat 10 moduri in care stresul de la locul de munca poate distruge sanatatea unei persoane. Ei au descoperit ca, in general, acesti factori de stres cresc costurile de ingrijire a sanatatii nationale cu 5% pana la 8%.
Nesiguranta locului de munca a crescut cotele de raportare a sanatatii precare cu 50%, in timp ce orele lungi de munca au crescut mortalitatea cu aproape 20%. In plus, locurile de munca solicitante au ridicat cotele de boala diagnosticata de medici cu 35%. Din nefericire, exista o lista de factori la locul de munca care iti pot provoca moartea.
Cele mai des intalnite sunt bolile mentale care sunt cauzate de lipsa asigurarilor medicale, schimburi de noapte, ore multe de lucru fara pauza, nesiguranta locului de munca, lipsa unui control la locul de munca, cereri foarte mari la locul de munca, remunerate putin, sustinere sociala scazuta, organizatie nedreapta. Mai mult decat atat, toti acesti factori pot duce si la o rata a mortalitatii foarte mare. Tot din cauza nesigurantei la locul de munca, a orelor tot mai multe petrecute la birou, a muncii in schimburi de tura, intervin conflictele in sanul familie, ba chiar dezechilibrul in cuplu.
Asadar, atunci cand vrei sa te angajezi sau intampini acesti factori la un eventual loc de munca, mai gandeste-te daca vrei sa mergi mai departe si sa-ti risti sanatatea, sau chiar viata.
Citeste si:
Testul degetelor - Ce spun acestea despre personalitatea ta
Ce spune animalul tau de companie despre personalitatea ta?