Mulți oameni își găsesc jumătatea prin intermediul rețelelor de socializare, dar cercetările au scos la iveală și faptul că 1 din 8 adulți simt că nu au nici un prieten apropiat, iar tinerii care se presupune că au o viață socială activă se simt de fapt mai singuri decât oricine altcineva.
Din ce în ce mai multe persoane ajung să înțeleagă ce înseamnă de fapt singurătatea și mutarea la mare distanță de cercul de prieteni apropiați și familie au un mare impact asupra oricui, care odată cu acest dezechilibru între viața privată și cea profesională, experimentează și anxietatea socială datorată timidității. Indiferent de motive, conexiunile contează și iată ce poți face pentru a combate singurătatea.
1. Dacă nu ești încă pregătită să te alături unui grup, încearcă măcar să intri într-o comunitate online, unde să interacționezi cu persoane care au aceleași interese ca și tine.
2. Schimbă-ți limbajul non-verbal când te întâlnești cu cineva, deoarece simplul contact vizual și schimbarea unui zâmbet cu cineva, te vor bine dispune și vor facilita pe mai departe interacțiunea.
3. Câteodată, să te întâlnești față în față cu cineva poate fi o adevărată provocare, dar poți să te alături, de exemplu, unui club cinematografic sau de lectură, unde vei simți că faci parte din colectivitate, dar fără a fi nevoită neapărat să interacționezi cu cineva anume.
4. Asumă-ți riscul și invită pe cineva la cafea în loc să aștepți mereu să fii tu cea invitată.
5. Când te angajezi într-un loc de muncă nou sau când te muți într-un alt cartier, prezintă-te celor din jur printr-un simplu „bună”, acest lucru te va ajuta să spargi gheața și va deschide conversația.
6. Fă o listă cu toate hobby-urile tale, apoi caută în zona ta persoane cu aceleași interese. Fie că vrei să înveți cum să faci mobilă sau te interesează machiajul, acum există cursuri și meditatori pentru orice. Acest lucru îți va permite să faci ceea ce-ți place și să cunoști oameni noi.
7. Fă voluntariat, deoarece studiile au demonstrat că are multe beneficii asupra stării de spirit, reducând stresul și ducând la fericire, prin faptul că oferă un sens și un scop în viață.
8. Dacă îți place să faci sport, dar nu-ți plac sălile de fitness, poți merge la alergat în parc și cu siguranță te vei mai întâlni cu alte persoane care fac jogging. În plus, vei respira aer curat și corpul va începe să pompeze endorfine.
9. Dacă ai petrecut mult timp plângându-ți de milă, atunci este momentul să te destăinui cuiva apropiat, ca să nu mai acumulezi frustrări și pentru că după simpla începere a unei conversații te vei simți eliberată.
10. Dacă te macină sentimentele și chiar nu ai pe absolut nimeni apropiat cu care să poți discuta, poți merge la un psiholog sau un duhovnic, care te vor ajuta să depășești starea în care te afli, fără să te judece.
10 moduri în care poți combate singurătatea
Dacă te simți singură, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a combate acest lucru, iată câteva sugestii.