Se spune ca afli mai multe despre un om intr-o ora de joaca decat intr-un an de conversatie, iar o saptamana de concediu face, probabil, cat un an de locuit impreuna cu partenerul.
Calatoriile iti pun mintea la contributie, iti largesc orizontul si in acelasi timp pun la incercare legatura dintre tine si partener. Vrei sa stii daca merita sa-l tii aproape pe termen lung? Invita-l sa bateti tara in lung si in lat. Daca va permite bugetul, si mai bine este sa-l duci pe meleaguri straine. Iata de ce:
1. Iese din zona de confort
Calatorind impreuna va dovediti capacitatea de a va adapta. Astfel afli cat de flexibil este si cat de bine se descurca in situatii neasteptate. Atitudinea partenerilor fata de schimbare este esentiala pentru o relatie de cuplu durabila.
2. Dorinta de a explora
Cand ajungeti intr-un loc nou e important sa afli daca partenerul tine pasul cu tine atunci cand vine vorba de plimbari. Daca tu esti genul care vrea sa leneveasca toata ziua in camera de hotel, iar el e genul care ar vrea sa viziteze absolut fiecare obiectiv turistic, atunci sigur veti avea probleme pe termen lung. Compatibilitatea la acest nivel este esentiala, intrucat ritmul de viata al partenerilor poate duce la o lipsa de sincronizare si pe alte planuri, nu numai in ceea ce priveste calatoriile.
3. Amintiri
Daca el este partenerul potrivit, calatoriile sunt ocazia perfecta pentru a va crea amintiri impreuna. In plus, veti avea suficiente fotografii pe care sa le aratati copiilor sau nepotilor!
4. Testul compromisului
Compromisul este esential intr-o casnicie, iar calatoriile va expun unor situatii care va provoaca si va forteaza sa luati decizii pe care in mod normal nu le-ati intalni. Astfel aflati cum sta fiecare la capitolul compromis si daca sunteti amandoi dispusi sa lasati de la voi pentru binele comun.
5. Testul rabdarii
Zboruri intarziate, bagaje pierdute si alte aventuri menite sa va puna la incercare rabdarea sunt ideale pentru a afla cat de bine sta partenerul la acest capitol, dar si pentru a-ti da seama daca poti sa te descurci atunci cand partenerul isi pierde cumpatul si viceversa.
6. Testul implicarii
Daca ratati zborul, pierdeti bagajele sau te imbolnavesti in vacanta poti afla daca este genul de om care sa preia controlul si sa ia decizii in situatii dificile sau daca da inapoi. Este, in acelasi timp, un test al increderii. Astfel afli daca te lasi pe maini bune.
7. Testul oboselii
Calatoriile sunt ocazia perfecta pentru a va testa limitele reciproc. Nopti nedormite, trecerea de la un fus orar la altul si vecinii galagiosi sunt doar cateva dintre probele care va pun la incercare nervii si capacitatea de a functiona cand energia iti scade considerabil.
8. Testul cheltuielilor
In vacanta aflati daca va "pupati" la capitolul cheltuieli, iar in cazul in care nu sunteti pe aceeasi frecventa, aflati daca reusiti sa va adaptati obiceiurile in functie de cele ale partenerului.
9. Testul culturii
O vacanta iti permite sa afli atitudinea partenerului expus unei infuzii culturale, dar si cat de sensibil este acesta cand vine vorba de arhitectura, pictura si nu numai.
10. Testul valorilor
Cand va aflati intr-un oras nou aveti sansa de a explora lucruri pe care le apreciati. Daca tu apreciezi arhitectura si preferi sa bati orasul in lung si in lat, studiind cladiri, acum e momentul ideal pentru a afla daca partenerul iti impartaseste valorile si daca este capabil sa le respecte, fara sa renunte insa la propriul set de valori.
Citeste si:
Numerologie feng-shui: Cum iti afecteaza cifra casei relatia de cuplu