1. Nu astepta recompense
Lumea este plina de oameni care produc cu spor intr-un colt linistit, insa sansele ca acestia sa fie promovati nu sunt foarte mari. Demonstreaza ca poti sa muncesti la un nivel mai inalt. Fa-te remarcata!
2. Pregateste un coleg care sa iti preia sarcinile
Companiile prefera sa angajeze din afara, deoarece promovarea unui angajat intern creeaza doua schimbari de personal, in loc de una. Prin urmare, pregateste-ti un succesor.
Cum sa castigi bani usor in functie de luna in care te-ai nascut!
3. Nu fii indispensabila
Contrar intelepciunii din popor, nu este indicat sa iti faci treaba astfel incat seful tau sa simta nevoia sa te tina in continuare legat de ea. In consecinta, nu te transforma intr-un angajat indispensabil.
4. Cum ii ceri sefului o promovare
Alegerea unui moment potrivit este un adevarat talent, este practic cheia reusitei. Daca poti deveni disponibila pentru un job important la un moment oportun, atunci vei avea un avantaj in fata celor care concureaza pentru acelasi post vacant.
5. Afla care sunt planurile companiei
Contacteaza toate sursele tale interne si afla ce posibilitati de promovare exista. De exemplu, daca stii ca in sase luni un post va deveni disponibil, pregateste-te bine, din timp, iar posibilitatea de a-l ocupa va fi mult mai mare.
6. Lauda-ti seful la superiori
Niciodata nu trece peste capul sefului, decat daca o faci pentru a-l lauda. Povesteste-le managerilor superiori cat de multe ai invatat de la seful tau si mentioneaza ca realizarile tale se datoreaza in parte si acestuia.
7. Nu refuza eventualele oferte
La inceputul carierei, daca compania iti ofera o pozitie noua, accepta. Exista o regula nescrisa care spune ca daca refuzi o data o promovare nu vei mai primi alta oferta. Asa ca stii ce ai de facut!
8. Fii dispusa sa te muti
Te-ai obisnuit intr-un oras? Fii pregatita sa te muti in alta parte, chiar daca in momentul in care te-ai angajat nu aveai in plan o astfel de schimbare. Nu poti sa urci intr-o organizatie daca nu esti dispusa sa te muti.
12 semne ca traiesti pentru ceilalti si nu pentru tine
9. Apropie-te de un angajat exemplar
Stai pe langa un angajat care se descurca excelent, care poate sa iti mai dea din sarcinile interesante si care sa iti aduca vizibilitate si un acces mai bun in companie.
10. Dezvolta-ti abilitatile
Anticipeaza nevoile companiei si fii gata sa inveti tot timpul lucruri noi. De exemplu, daca lucrezi la departamentul de resurse umane si afli ca se anunta concedieri, fa rost de carti despre disponibilizari si apuca-te si citeste!