Ultimii zece ani ai mileniului doi au fost si sunt ani marcati de convulsii sociale, ani cu mineriade - incepand din '90, si pana in '99, cu dughenizarea oraselor si startul de-dughenizarii, cu haite de caini care au infricosat cetatenii capitalei, dar in acelasi timp cu hingheri blamati ca isi fac meseri si seria paradoxurilor continua la nesfarsit.
In acest timp, in special in momentele dure ale tranzitiei, studentii au reprezentat o forta capabila sa zguduie nu doar structurile universitare, dar si pe cele ale statului in curs de reformulare. Studentii de la "Arte" din Bucurestiul acelor ani, au pasit intr-o lume unde activitatile specifice calificarii lor reprezentau probleme secundare.
Fostii studenti Francisc Chiuariu, Constantin Cioc, Suzana Dan, Raluca Ilaria Demetrescu, Florian Lucan, Tudor Marinescu, Florin Mocanu, Cosmin Petru Paulescu, Octav Popescu-Pilat si Roman Tolici dezvaluie prin lexicul lor de semne vizuale o parte din spiritul unui deceniu extrem de interesant, dificil de abordat datorita diversitatii dar, demn de luat in consideratie.
Printr-o serie de interviuri - puzzle, artistii ne dezvaluie si prin cuvinte (in catalog) cum au vazut atunci, respectiv, cum vad acum perioada.