În ziua de astăzi, femeile poartă cel mai des pantofi cu toc și din această cauză fac bășici, bătături și răni, deoarece de multe ori aleg frumusețea unui pantof nepotrivit în locul confortului. Iată 11 metode care să te facă să uiți de durere și disconfort.
1. Lipește-ți degetul mijlociu de inelar
Între aceste două degete este un nerv care e presat adesea de vârfurile pantofilor cu toc. Pentru a-ți ușura viața, lipește-ți degetul mijlociu de inelar, ca să eliberezi presiunea și să mergi mai ușor. Dacă îți lipsește banda adezivă, poți băga un pic de vată între degete și eventual, să pui un leocoplast.
2. Folosește materiale ca să previi frecarea
Șlapii din cauciuc sunt foarte des purtați vara, dar prea puțină lume se gândește că acele benzi subțiri se freacă adesea de pielea degetelor și pe căldură picioarele transpiră mai mult. Pentru a preveni frecarea și apariția rănilor, fie cumperi șlapi cu benzile din material textil fie le acoperi tu cu o eșarfă. Cel mai interesant lucru este că poți schimba aspectul acestora de câte ori vrei, astfel încât să se potrivească cu ținutele tale.
3. Balsam de buze
Dacă aplici balsam de buze pe zonele predispuse la frecarea cu pantofii, nu vei mai face bășici. Folosește un strugurel transparent, ca să nu pătezi pantofii și ca să nu se vadă și aigură-te că folosești unul diferit de cel cu care te dai pe buze.
4. Încearcă șamponul uscat
Unele mărci au produse speciale anti alunecarea picioarelor, care absorb transpirația, dar dacă ai în casă un șampon uscat, te poți da cu el pe tălpi. Nu uita ca odată ce ajungi acasă să te speli imediat pe picioare.
5. Absoarbe transpirația
Este normal ca picioarele să transpire și nu trebuie să te rușinezi din această cauză. Ceea ce poți face dacă știi să nu urmează să te descalți nicăieri este să pui în pantofi câte un absorbant zilnic. Deși ți se pare ciudat, află că este un truc foarte eficient.
6. Îndepărtează mirosurile neplăcute și împiedică dezvoltarea bacteriilor
Tălpile transpirate și pantofii uzi sunt mediul perfect în care se dezvoltă bacteriile, ceea ce-ți cauzează anumite probleme cu ciuperca piciorului cu care sigur îți va fi greu să mergi dacă o ai. Pentru a evita acest lucru, amestecă apă cu oțet în cantități egale și folosește soluția pentru a umple o sticlă cu pulverizator și să aplici soluția în interiorul pantofilor. O altă metodă de a îndepărta mirosurile neplăcute este să pui în pantofi pliculețe de ceai folosite.
7. Du-te după-amiaza la cumpărături de pantofi
Dacă ai nevoie de o pereche de pantofi pe care să-i porți toată ziua, este indicat să te duci după-amiază la cumpărături, deoarece în timpul zilei ți se mai umflă picioarele și cei de care ai avea de fapt nevoie ajung să fie chiar și cu un număr mai mare. Așa că încearcă pantofi noi când picioarele tale sunt la cea mai mare dimensiune a lor, deoarece este incredibil de enervant să-ți iei pantofi care-ți vin perfect dimineața, când pleci la birou, dar care până seara să te deranjeze extrem de tare.
8. Îndoaie vârful pantofilor
Când alegi o pereche de pantofi nouă, încearcă să vezi cum se îndoaie vârful acesteia, acea parte care atinge asfaltul și unde pui cea mai mare presiune, care dacă poate fi îndoită este un semn bun. Pantofii care sunt prea rigizi te incomodează la mers și ajungi să arăți ciudat când te miști.
9. Alege pantofii cu vârful mai sus
Un alt lucru la care trebuie să fii atentă este dacă vârful pantofilor este sau nu ridicat, lucru ce mai elimină din diferența de înălțime. Dacă ai un toc de 7 cm și platformă de 2, mersul tău va fi mai confortabil.
10. Alege un toc stabil
Deși ți se pare că un toc cui arată foarte bine, unul mai botocănos este mai sigur și mai confortabil. Pe deasupra, pantofii stiletto cauzează o serie de neplăceri asupra picioarelor, pe care trebuie să te concentrezi constant dacă vrei să-ți păstrezi echilibrul, iar dacă alegi un toc mai masiv te asiguri că nu-ți rămâne pantoful blocat în asfalt.
11. Alege pantofi ortopedici sau măcar branțuri ortopedice
Îți poți cumpăra din magazin modele prestabilite sau poți comanda ceva special făcut pe forma piciorului tău. Calapodul ortopedic este cea mai bună alegere, deoarece protejează picioarele de șocuri, oferă suport și realiniează oasele. În plus, acestea au o prindere mai bună, care nu permite alunecarea piciorului.
11 metode să nu te mai doară picioarele
Din punct de vedere istoric, bărbații au purtat prima oară tocuri, când încă din secolul al X-lea, cei care călăreau des aveau cizme speciale, care le permiteau să stea mai bine călare.