Lumea are nevoie de mai mulți oameni atrăgători, deci iată un scurt ghid despre gesturi și ce să eviți ca să fii atrăgătoare în continuare.
1. Apucatul încheieturilor
Când te prinzi cu o mână de celălalt cot sau de încheietură transmiți un semnal negativ, acest lucru se întâmplă pentru că, de obicei, luăm această poziție când suntem supărați sau nehotărâți. Cu cât mai sus apuci brațul cu atât mai nemulțumită pari.
2. Încrucișarea gleznelor
Gleznele încrucișate arată că nu crezi cu adevărat în ceea ce se discută. Dacă ai și mâinile în buzunar nimeni nu va fi atent la ceea ce spui. Când îți ascunzi mâinile în buzunare încerci să-ți ascunzi anxietatea și maschezi multe alte frustrări, dar de cele mai multe ori, acest gest se folosește când o persoană este nervoasă.
3. Degetele de la o mână încrucișate cu celelalte
Acest gest este mini-versiunea mâinilor încrucișate și indică interlocutorului că vrei să te închizi în tine, că nu ești prezentă 100% acolo și că nu are voie să te întrebe nimic. Această poziție nu transmite un semnal pozitiv.
4. Degetele încrucișate cu mâinile ridicate
Această poziție este o variantă mult mai gravă a celei anterioare. Cu cât mai sus ridici mâinile cu atât mai mult transmiți că vrei să te ascunzi.
5. Postura cocoșată
Poziția corpului este foarte importantă atât pentru sănătate cât și pentru impresia lăsată în societate. Dacă stai cocoșată lași impresia că ești nemulțumită de viața ta, că ești neajutorată, dar te mulțumești doar cu persoana ta. Dacă ții spatele drept și ridici picioarele când mergi, nu le mai târșâi, vei lăsa o impresie mai bună.
6. Zâmbetul forțat
Pentru multe persoane, acest zâmbet fals a devenit un obicei nefericit, deoarece este perceput ca un gest sarcastic. Nu încerca să imiți personajele negative din filme și nu ezita să râzi sincer, fiindcă așa vei avea parte de mai mulți prieteni.
7. Mâinile îndreptate către interlocutor
Puțini sunt cei care observă acest gest, dar trebuie să fii atentă să nu îl folosești. Dacă stai la o masă și vorbești cu cineva nu pune mâna pe masă îndreptată către persoana respectivă. Pentru interlocutor, acest gest ar însemna „oprește-te” și nu te face să fii un partener de discuție prea plăcut. Desigur, această situație nu se aplică dacă vrei să ții pe cineva de mână.
8. Mâinile pe șolduri
Acesta este un gest destul de agresiv și unori luăm această postură doar pentru că nu știm ce să facem cu mâinile, dar semnalul transmis este: „Deci... Ce vrei să-mi spui? Oricum voi fi contra.”, astfel că nu vei lăsa impresia că ești foarte comunicativă.
9. Arătatul cu degetul
Cu toții arătăm din când în când cu degetul arătător în față sau cu degetul mare spre spate, dar s-a dovedit că este un gest perceput ca lipsă de respect. Este ca și când ai spune: „Da, sigur, știu, stiu...” și arată că nu-ți pasă prea mult.
10. Pumni încleștați
Această poziție a mâinilor dezvăluie tensiune și frică. Cu cât mai sus este încleștat pumnul cu atât mai multă tensiune este și arăți pregătită să bați pe cineva sau să te aperi de cei din jur. Tocmai de aceea sunt puțini cei care stabilesc o legătură cu persoanele așezate și pumnii încleștați la o negociere.
11. Mâna care acoperă gura
N-ar trebui să-ți acoperi gura când vorbești, deoarece interlocutorul va crede că ai ceva de ascuns. În plus, îți atingi oricum inconștient gura când minți și oamenii simt acest lucru, pentru că le este greu să înțeleagă ce spui și au nevoie să repeți.
12. Agitarea unui deget către cineva
Acest deget se folosește când vrei să preiei controlul asupra situației, când vrei să controlezi pe cineva sau ceva, dar efectul resimțit este că cerți pe cineva.
În general, șarmul se câștigă dacă ai încredere în tine, îți îndrepți umerii, îți arăți palmele și lași o impresie bună fiind deschisă, astfel încât oamenii te vor plăcea mai mult.
12 gesturi care te fac mai puțin atrăgătoare
Limbajul corporal a apărul cu mult înainte de machiaj sau haine și chiar înainte ca omul să poată vorbi, de aceea această unealtă este principalul factor care-i influențează pe cei din jur.