Îți aducem în atenție aceste metode pentru a te ajuta pe tine și alte femei să ai o viață mai plăcută și să scapi de stereotipul femeii la cratiță.
1. Cum să faci spumă pe cappuccino fără ustensile speciale
Pune laptele într-un borcan cu capac și agită-l (ține cont de faptul că își va spori volumul), apoi pune-l în cuptorul cu microunde timp de 30 secunde ca să stabilizezi spuma ce va deveni mai fermă și la sfârșit pune-o în ceașca ta de capuccino sau cafea.
2. Cum să dezgheți carnea în doar 5 minute, fără cuptorul cu microunde
Pentru a dezgheța o bucată de friptură medie în doar 5 minute, vei avea nevoie de apă și 2 oale de metal, deoarece metalele conduc căldura foarte bine.
Întoarce una dintre oale cu gura în jos și pune friptura deasupra, iar pe cealaltă pune-o fix peste bucata de carne, apoi toarnă apă peste ea și în 5 minute vei avea o friptură gata de gătit.
3. Cum să decojești ușor un ou
Înainte de a fierbe ouă, adaugă în apă un pic de praf de copt și oțet. Aceste două substațe vor intra în coaja ouălor și astfel procesul de curățare va fi mai ușor.
4. Cum să înmoi rapid untul
Pune o bucată de unt între două hârtii de copt și rulează. Această metodă este perfectă dacă ai nevoie de unt moale, nu topit.
Pune timp de 30 de secunde o bucată de unt în cuptorul cu microunde, alături de un pahar cu apă. Acest truc îți va permite să întinzi foarte ușor untul pe pâine.
5. Cum să decojești rapid orice citrice
Dacă nu-ți place să decojești citricele, atunci pune-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și acestea se vor desface mult mai ușor.
6. Cum să întărești untul topit
Când faci o prăjitură, de obicei, ai nevoie de unt moale, nu topit și este foarte ușor să faci o greșeală în acest caz. Dacă ți s-a topit prea mult, trebuie să-l pui pe urmă într-un pahar plin cu cuburi de gheață și să lași gheața să se topească, timp în care untul de va întări.
7. Cum îndepărtezi gustul amar din castraveți
Castraveții conțin o substanță organică ce oferă gustul amărui, dar care, de obicei, se acumulează în rădăcini și codițe, însă, uneori, aceasta ajunge în coajă. Pentru a scăpa de acest gust, trebuie să tei castravetele în ambele părți și să începi să freci cu acestea părțile care acum au rămas plate. În curând va apărea o substanță albă, cu consistență de spumă, dar tu trebuie să freci prin mișcări circulare ambele capete, până când nu mai iese spumă.
8. Spaghete carbonara fără smântână
Fierbe pastele și prăjește baconul, apoi pune spaghetele într-o tigaie și mai adaugă apă în oala în care le-ai fiert inițial. În această apă pune 2 gălbenușuri de ouăper porție de spaghete și amestecă bine, până când totul devine păstos.
9. Cum să faci bezele în cuptorul cu microunde
Ai nevoie de 1 albuș de ou și 200 g zahăr pudră, pe care să le amesteci până când obții o substanță groasă și lipicioasă. Formează pe o hârtie de copt bezelele, apoi bagă-le în cuptorul cu microunde timp de 1 minut, după care lasă-le să respire afară încă un minut.
10. Mixer îmbunătățit
Dacă mixezi ceva într-un bol descoperit, vei observa că încep ăs sară stropi în toate părțile. Pentru a nu păți acest lucru, înfige paletele mixerului într-o farfurie de unică folosință, pe care s-o ții deasupra bolului în care lucrezi.
11. Potențiator de aromă natural
Amestecă în cantități egale sare și zahăr în apă caldă, astfel încât atunci când guști apa să nu-ți dai seama dacă este dulce sau sărată. Această apă este foarte bună pentru mometele în care gătești orez sau pui.
12. Taie produsele cu ață dentară
Pentru a tăia produse moi precum un tort, brânză sau mămăligă, care se pot strica foarte rapid cu un cuțit normal, poți folosi un fir de ață dentară.