Femeile sunt foarte interesate de cum să aibă grijă de pielea lor și în America ele cheltuiesc aproximativ 300000 de dolari într-o viață numai pe produse cosmetice, fără să încerce și remediile naturiste. Ai în continuare o listă cu produse naturale care te ajută să economisești bani și pe care le poți prepara chiar în bucătărie.
1. Coji de banane
Bananele și cojile de banane tratează acneea și îndepărtează ridurile. Freacă interiorul unei coji de suprafața cu probleme, până când coaja se faca maronie, lasă acea substanță să acționeze o vreme, apoi clătește-te cu apă caldă. Repetă operațiunea după câteva zile. Pentru a îndepărta mai eficient ridurile, aplică puțină banană strivită pe ele. Acest remediu este potrivit pentru hidratarea pielii deoarece bananele și cojile lor conțin multe vitamine și minerale, printre care potasiu, magneziu, fier și proteine.
2. Miere
Mierea poate fi folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii și ca tratament antiacneic, deoarece are proprietăți antibacteriene, antiseptice și cicatrizante. Dacă aplici miere pe piele roșie și masezi o dată la câteva zile, roșeața va fi redusă și pielea va deveni mai moale, mai catifelată.
3. Praf de copt
Praful de copt reprezintă un scrub natural foarte bun. Îl poți amesteca cu puțină miere și ulei de măsline pentru a prepara o mască facială care să îndepărteze toate celulele moarte, să calmeze pielea și să-i neutralizeze PH-ul. Pentru cele mai bune rezultate, aplică masca o dată pe săptămână. O altă combinație bună este praful de copt cu ulei de cocos, împotriva eczemelor.
4. Castravete
Castravetele este bun pentru piele în combinație cu iaurt. O mască de castravete calmează pielea, o revitalizează, hidratează și reduce umflăturile. Este bună în cazul arsurilor solare și eliminarea pungilor de sub ochi. Pentru a-ți relaxa ochii este suficient să tai două felii pe care să le aplici deasupra lor și să te relaxezi.
5. Lămâie
Dermatologii nu recomandă aplicarea lămâii direct pe față, mai ales dacă ai piele sensibilă, dar îi recunosc sucului de lămâie proprietățile minune în combinație cu alte ingrediente precum mierea, uleiul de măsline, zahărul și castravetele. Sucul de lămâie luptă împotriva coșurilor, degresează pielea și o iluminează.
6. Aloe Vera
Aloe vera este des folosită în cosmetică, deoarece are proprietăți vindecătoare, hidratante, anti-inflamatoare, antiseptice și anti îmbătrânire. Gelul de aloe-vera îndepărtează petele închise la culoare și tonifică pielea. Tot ceea ce trebuie să faci ca să ai cele mai bune rezultate este să aplici în fiecare zi acest gel de pe spatele unei frunze de aloe vera.
7. Cartofi
Dacă aplici pulpă de cartofi pe față de două ori pe zi, pielea va fi mai deschisă la culoare și va străluci în mod natural. De asemenea, poți folosi felii de cartofi pentru a îndepărta cercurile maronii din jurul ochilor.
8. Ulei de măsline
Uleiul de măsline hidratează excelent și oferă pielii un aspect natural sănătos protejând-o și reparându-i celulele deteriorate. Pentru cele mai bune rezultate, masează câteva picături pe față și gât, apoi pune un prosop cald și ține-l timp de 40 de secunde. După aceea, clătește bine excesul de ulei rămas.
9. Coajă de portocală
Coaja de portocale este perfectă pentru împrospătarea feței, fiindcă are multe vitamine și combate eficient acneea. Amestecă coajă de portocală cu apă de trandafiri sau iaurt, aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze 15 minute. Îndepărtează masca cu apă rece și repetă operațiunea de câteva ori pe săptămână.
10. Ceai verde
Ceaiul verde estompează urmele de îmbătrânire, revitalizează pielea și conferă strălucire naturală. Poate fi folosit în combinație cu crema normală, zahăr brun sau miere. Dacă faci cuburi de ceai verde înghețat, le poți folosi ca să cureți pielea și să te împrospătezi în fiecare zi.
11. Lapte
Unul dintre secretele Cleopatrei era că făcea baie în lapte cu miere. Laptele crud îți face pielea mai frumoasă, deoarece conține multe grăsimi bune, vitamine, proteine și calciu. El funcționează precum un gel de curățare natural și hidratant. Șterge-te ușor pe față cu un tampon de vată umezit în lapte și clătește-te cu apă din abundență.
12. Pastă de dinți
Pasta de dinți este foarte utilă în lupta cu acneea. Ea poate fi folosită atât pe coșuri individuale cât și ca ingredient în măștile pentru toată fața. Pentru a o folosi pe coșuri separate, aplică o cantitate mică și las-o să se usuce câteva minute apoi spală-te în mod normal. Asigură-te că citești eticheta pastei înainte s-o aplici pe față, fiindcă sodium lauryl sulfate, triclosan și sodium fluoride pot cauza iritații.
12 remedii naturale la îndemâna oricui, care-ți fac pielea să arate mai bine
Cercetătorii au demonstrat că sunt mulți factori care îți influențează starea pielii, printre care lipsa somnului, expunerea la soare, stresul, lipsa exercițiului fizic, poluarea și consumul de zahăr.