Iată câteva lucruri interesante despre practicarea fitness-ului, care te vor ajuta să te relaxezi mai mult și să ai mai mult spor.
1. Va trebui să ai răbdare până vei vedea primele rezultate
Nu te aștepta să vezi imediat rezultate, deoarece majoritatea celor care vor să își modeleze corpul pentru vară și încep în forță de pe 1 ianuarie dau greș. Desigur, totul depinde la început de la ce greutate pornești și cât de activă ai fost până atunci, de vârstă și chiar înălțime. În orice caz, primele rezultate le vei vedea abia după 2-3 luni, iar cei din jur vor sesiza o schimbare la tine după 6 luni de antrenamente regulate, combinate cu un regim alimentar sănătos.
2. Nu vei fi mereu în stare să atingi rezultatele dorite
Dacă ai o imagine cu corpul tău de vis, pregătește-te și pentru cazul în care doar cu fitness nu vei reuși să ajungi acolo. În primul rând, trebuie să iei în considerație și moștenirea ta genetică, deoarece mușchii unor oameni timd să crească mai repede, pe când alții au un metabolism mai bun. Prin urmare, setează-ți un țel realist, ca să nu fii dezamăgită.
3. Sunt suficiente 5-7 ședințe cu antrenor personal
Antrenorilor personali le place să spună că fiecare persoană are nevoie de un program personalizat pentru a avea cele mai bune rezultate și este adevărat că ai nevoie de cineva care să te învețe care este postura corectă, dar îți ajung 5-7 ședințe, deoarece după aceea poți lucra și singură. După o altă lună și jumătate poți încerca alte câteva ședințe cu un alt antrenor, ca să vezi dacă faci totul corect și pentru a mai prinde câteva trucuri.
4. Exercițiile de bază te ajută să-ți modelezi corpul
Pentru antrenori este profitabil să-și mențină clienții cât mai mult timp și din această cauză ignoră adesea exercițiile de bază și pornesc direct cu exerciții pe grup de mușchi, însă poți face fără griji fandări, plank, genoflexiuni și flotări, deoarece acestea te ajută să-ți formezi masa musculară. Desigur, exercițiile izolate sunt interesante, dar nu te limita doar la acelea.
5. În principiu, nu trebuie neapărat să abordezi o nutriție sportivă
Începătorii au adesea tendința să creadă în puterea magică a prafurilor, dar de fapt nu trebuie obligatoriu să iei suplimente dacă ai o alimentație variată și sănătoasă și nu ții neapărat să participi la competiții de culturism. Dacă un antrenor de la sală insistă să incluzi în meniu shakuri sau pudre proteice, tu alege opțiunile mai naturale, deoarece el poate fi interesat doar să crească încasările pentru un anumit produs și, prin urmare, comisionul său.
6. Nu vei scăpa complet de celulită doar cu sport
Femeile trebuie să înțeleagă că produsele cosmetice minune nu există, dar și că doar cu antrenamente zilnice nu le scapi definitiv de celulită, indiferent că este vorba despre cardio sau fitness. Poți face ca celulita să se diminueze doar dacă adopți un regim alimentar sănătos și într-adevăr te ții de un program de antrenamente care să-ți facă și plăcere.
7. Nu trebuie să faci regulat abdomene pentru a avea un abdomen frumos
Multor oameni le place să facă abdomene de fiecare dată când ajung la sală, fără să știe că acest lucru nu este necesar, deoarece oricum în timpul tuturor exercițiilor, trunchiul tău este lucrat puțin câte puțin. Deci o sesiune de lucrat abdomenul pe săptămână este suficient pentru a dezvolta mușchii abdominali.
8. Nu poți crește masa musculară dacă faci doar pilates, yoga sau dans
Pentru a avea un trup sculptat, trebuie să pui cu adevărat mușchii la lucru. În general, mușchii ard calorii pentru că ai nevoie de multă energie ca să-i pui în mișcare, iar sesiunile de grup de pilates, yoga sau dans sunt doar un adaos bun la antrenamentele cu greutăți.
9. Femeile ar trebui să facă mai multe repetări și să se odhinească mai puțin între serii
Fitness-ul diferă pentru femei față de bărbați și este instinctiv pentru femei să nu-și lucreze mușchii la maxim, pentru că au un sistem intern de autoconservare care le împiedică să-și forțeze trupul. De aceea este foarte important ca femeile să facă serii cu mai multe repetări și pauze mai mici, mai ales când lucrează cu greutăți mari, iar 30-40 de secunde pauză între serii sunt suficiente.
10. Este greșit să mănânci puțin și să lucrezi din greu
Ca să slăbești ai nevoie de un deficit caloric, dar nu trebuie să ajungi la extreme. Dacă te duci să tragi din greu la sală, dar mănânci foarte puțin, metabolismul tău va încetini și te vei simți epuizată. Dacă scopul tău este să slăbești, încearcă totuși să nu mănânci la 1-2 ore după antrenament, ca organismul să nu își facă depozite de grăsime din mâncare pe care i-o dai.
11. Antrenamentele cardio trebuie efectuate corect
Antrenamentele cardio sunt o formă completă de mișcare, în care îți pui în mișcare sistemul cardiovascular, pe cel respirator, îți crești rezistența și arzi calorii. Dacă aloci o zi întragă antrenamentelor cardio, ține cont de faptul că arderea grăsimilor începe de fapt la 40 de minute după încetarea programului, deci trebuie să petreci mai mult de o oră pe bicicletă, bandă sau stepper. Pe de altă parte, dacă faci cardio după fitness, arderea începe imediat și 20 de minute îți sunt suficiente.
12. Poți căpăta forma fizică dorită fără să mergi la sală
Dacă te ajută un pic și genetica și nu abuzezi de fast-food sau alcool, poți avea un corp minunat și fără să te duci la sală ci doar făcând regulat antrenamente acasă sau în parc.
12 secrete pe care antrenorul ţi le va spune cu greu
Din ce în ce mai mulți oameni au adoptat un stil de viață sănătos, pentru a arăta și a se simți mai bine. În această ordine de idei, ei au început să fie mai activi, dar acest lucru trebuie făcut cu grijă.