Marcheaza sarbatorile de iarna printr-un festin gastronomic si inspira-te din retetele Feminis.ro. Gasesti idei de preparare pentru mancaruri traditionale, specialitati exotice si rafinate.
Colacii, piftia din curcan sau din porc, sarmalele cu mamaliguta si smantana, cozonacul sau ciorba de potroace nu lipsesc de pe masa romanilor de sarbatori. Daca optezi pentru un Craciun in stil traditional sarmalultele in foi de varza, piftia sau friptura din porc nu pot sa nu se afle pe masa ta in aceste zile de sarbatoare.
Sarmalute in foi de varza acra
Piftie (Racitura) de porc
Piftie de pasare
Ciorba de potroace
Antricot cu sos de mustar
Muschiulet de porc umplut cu ierburi aromate
Nu sunteti adepta mancarurilor traditionale si vreti sa incercat ceva nou sau mai sofisticat? Atunci iti sugeram cateva retete cu care puti da gata pana si pe cel mai pretentios gurmand.
Cocteil de creveti cu avocado
Scoici coapte infasurate in prosciuto
Pappardelle cu oua ochiuri si caviar
Cartofi dulci cu trufe albe
Sa nu credeti ca am uitat ca trebuie musai si ceva dulce. Daca este zi de sarbatoare nu poate sa lipseasca de pe masa niciunui roman cozonacul.O prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca (bulgara kozunak)-cozonacul este piatra de incercare a tuturor gospodinelor. Noi iti propunem o reteta care nu o sa dea gres! Dar si alte cateva sugestii dulci si delicioase.
Creme brulee (crema de zahar ars)
Tort diplomat
Prajitura cu crema de lapte