Fiecare dintre noi suportăm diferit frigul, motiv pentru care, în primul şi nu în ultimul rând, trebuie să ne asigurăm că avem obiectele vestimentare necesare.
» Fularul şi mănuşile nu trebuie să lipsească niciodată din garderoba ta de iarnă, aşa că, fă bine şi achiziţionează-ţi un organizator pe care îl poţi prinde de uşa de la cameră pentru a avea la îndemână eşarfa sau fularul pentru fiecare ţinută în parte.
» Dacă nu eşti un fan al organizatoarelor, poţi să te rezumi la un cuier pentru accesorii care este la fel de util şi ceva mai stylish. Astfel, căciulile şi mănuşile tale se vor usca mult mai uşor şi nu se vor rătăci prin casă.
» Încălzeşte-te chiar dacă nu ai o sursă de căldură la îndemână. Mai exact, izolează-ţi uşile şi ferestrele, consumă băuturi şi deserturi fierbinţi, fă baie cu apă fierbinte sau aprinde lumânări peste tot prin casă, care să aducă nu doar căldură, ci şi un sentiment de linişte şi pace.
» De asemenea, atunci când te bagi în pat, nu ar stica dacă ţi-ai lua cu tine câteva sticle cu apă caldă.
» Dacă ai răcit, ai pătea să ţii la îndemână o cutie plină cu şerveţele, de care să lipeşti o cutie goală, pentru a nu mai fi nevoită să faci drumuri până la coşul de gunoi.
» Orice persoană responsabilă îşi pregăteşte din timp plante pentru ceai. Dacă nu ai reuşit încă să faci asta, nu este timpul pierdut. Cu siguranţă vei găsi la piaţă bătrânici care le-au pregătit pentru tine.
»Dacă ai un animal de companie cu blană, vremea de afară nu este cel mai bun prieten al tău. Aşadar, procură-ţi din timp suficiente păturele absorbante pentru cel mic, pentru că te aşteaptă o iarnă grea.
» Dacă nu vrei să mai laşi urme de încălţăminte şi de noroi prin casă, ai putea să-ţi pregăteşti o tavă sau două cu pietre unde să îţi pui la uscat cizmele după ce ai venit de la săniuş.
» Nu îţi mai aşeza puloverele pe umeraşe, pentru că de la umiditate se pot întinde prea mult, mai ales dacă sunt din lână. Împachetează-le şi aşază-le pe culori şi în funcţie de materialul din care sunt create, pentru a-ţi fi cât mai la îndemână.
» În cazul în care pleci la drum şi rămâi blocată, maşina patinează şi nu mai poţi să pleci de pe loc, ai grijă să ai cu tine în permanenţă un preş de maşină din cauciuc. Lanţurile de maşină nu îţi sunt de mare ajutor în acest caz, dar o bucată de cauciuc zimţat poate fi salvarea ta.
» Dacă ai uitat să îţi achiziţionezi un kit de iarnă, în care să ai şi spatula pentru geamurile de la maşină, apelează la vechiul şi cel mai bun truc, cel cu CD-ul sau cu carcasa pentru CD.
» Poartă cu tine o brichetă chiar dacă nu eşti fumătoare. Se poate ca butucul de la uşă să îngheţe de la frig, iar cu o flacără mică poţi încinge cheia şi vei intra de îndată în casă.
» Folia cu bule de aer pe care o foloseşti atunci când împachetezi cadourile este cea mai bună pentru izolarea ferestrelor, aşa că foloseşte-o cu încredere.
» Tuturor ne plac fructele, în special clementinele, portocalele şi mandarinele şi le consumăm în fiecare iarnă. Nu mai arunca la gunoi cojile, ci păstrează-le pentru a aprinde focul. Pune-le la uscat şi foloseşte-le pe post de brichete pentru aprins focul.
» Pentru a-ţi păstra încălţămintea caldă şi cizmele lungi drepte, foloseşte sticle cu apă caldă. Dacă vrei doar să păstrezi încălţămintea dreaptă, la fel de bine funcţionează şi trucul cu revistele făcute sul.
Iată câteva imagini care îţi vor pune imaginaţia la încercare şi te vor ajuta să treci cu bine peste iarna friguroasă.