Oameni de meserii complet diferite, au împărtășit pe platforma Reddit câteva trucuri psihologice care le ușurează viața de zi cu zi și printre acestea se numără următoarele:
- Evită să începi o întrebare cu formula „Poți să...?”, deoarece va crede că este o întrebare teoretică. De exemplu, nu întreba niciodată în felul următor: „Ai putea să-ți suni vecinii?”, deoarece răspuns va fi ”Da, teoretic aș putea.”, deci mai bine reformulează prin „Sună-ți te rog vecinii!”.
- Dacă vrei ca cineva să se simtă ciudat, uită-te fix între ochii persoanei respective când vorbește.
- Dacă cineva cu care vorbești încearcă să evite răspunsul la o întrebare, fă o pauză și uită-te în continuare în ochii respectivului, ca să se simtă inconfortabil și să vorbească în continuare. Astfel îți va da mai multe detalii, deoarece va crede că tăcerea ta înseamnă că știi deja adevărul.
- Dacă vrei să legi o relație cu cineva, de exemplu la muncă, cere-i persoanei respective să-ți explice ceva, chiar dacă tu știi deja despre ce este vorba. Acest lucru îi va schimba atitudinea către tine.
- Dă din cap subtil când întrebi ceva, ca să forțezi un răspuns afirmativ. Fii atentă că acest truc este adesea folosit de către angajații restaurantelor, ca să-și facă clienții că cumpere mai multe feluri de mâncare.
- Dacă o persoană face cu totul altceva, dar vrei să-i atragi atenția, îți poți întinde mâna către ea și îți va da aproape în mod inconștient ceea ce are în mână. S-ar putea nici să nu mai țină minte acest lucru, dar este valabil și dacă tu vrei să-i dai ceva.
- Dacă-i spui cuiva că nu poate face un anumit lucru este suficient ca acea persoană să încerce tot ceea ce-i stă în puteri ca să-ți demonstreze contrariul.
- Dacă în timpul unei conversații începi să dai doar ușor de tot din cap, cel cu care vorbești va fi mai atent la ceea ce spui, fără măcar să realizeze de ce.
- Dacă îți place în general oferta cuiva, dar vrei totuși să scoți mai mult de la persoana respectivă, prefă-te că ești un pic dezamăgită, mai ales când e vorba despre prețul unui produs sau negocierea salariului.
- Când îți sună alarma de la telefon, ar trebui să te ridici un pic fix în momentul respectiv, să-ți încleștezi pumnii și să strigi „Yesss”, ca și când tocmai ai dat un gol. Acest obicei este mai ciudat, dar te împrospătează și îți permite să te trezești mai devreme.
- Dacă îți faci mereu probleme pentru că nu mai știi dacă ai scos firul de călcat din priză sau dacă ai încuiat ușa când ai plecat, asociază gestul respectiv cu o frază absolut absurdă, ca atunci când vei mai avea această problemă să îți aduci aminte ce bazaconii ai spus și să te calmezi.
- Dacă o persoană forțează cearta cu cineva și tu vrei să eviți acest lucru, atunci spune-i ceva frumos, care să-i devieze gândurile neplăcute.
- Dacă lucrezi într-o echipă și unul dintre membri este un adevărat leneș, nu-i da sarcini începând cu formula „Fă acest lucru” ci „Începe cu acest lucru”. Psihologic vorbind, vei transmite mesajul că este mai puțină muncă de făcut întrucât trebuie să înceapă cu ceva mai ușor. Apoi, după ce face lucrul respectiv, spune-i „Foarte bine. Continuă!”
- Dacă trebuie să ții un discurs public, nu uita să ai mereu o sticlă de apă lângă tine, ca în cazul în care uiți textul, să te prefaci că doar bei un pic de apă.
- Dacă se holbează cineva la tine în metrou, uită-te insistent la pantofii omului respectiv. Acest lucru îl va înebuni.
- Dacă de fiecare dată când te întâlnești cu cineva cunoscut începi să intri în panică, până la urmă și persoana respectivă va începe să se îngrijoreze când te vede.
- Dacă ai o problemă cu cineva, dar nu vrei să-l acuzi direct de ceva, schimbă-ți modul în care vorbești. De exemplu, când te deranjează că nu a închis gemul nu trebuie să-i spui neapărat „Nu ai închis fereastra” ci poți înlocui cu „Fereastra a rămas deschisă”.
- Când nu ai dormit bine, spune-i totuși creierului tău că ai făcut-o, deoarece dacă o faci cu încredere, te vei reprograma.
- Oamenii țin minte ce se întâmplă la începutul și la sfârșitul unei zile, dar ce se întâmplă în timpul unei zile este mai în ceață. Așadar, când programezi un interviu de angajare, încearcă să-l pui dimineața devreme sau cât mai târziu posibil, ca să fii sigură că angajatorul te va ține minte.