Prietena ta se căsătoreşte în curând şi trebuie să te ocupi de pregătirea petrecerii burlăciţelor? Iată 2 idei de gustări foarte delicioase.
Avocado umplut cu crab
4 avocado, tăiate în două şi asezonate cu zeamă de lămâie înainte de servire, 200 g carne de crab sau creveţi, un castravete, curăţat de coajă şi de seminţe şi tocat cuburi mărunte, un ardei iute roşu, tăiat cuburi, un grepfrut, curăţat de pieliţă şi tocat mărunt, jumătate de ceapă roşie, tocată foarte mărunt, 2 linguri de coriandru, tocat, zeama de la 2 lămâi, o linguriţă de piper şi jumătate de lingură de sare de mare.
Aşază jumătăţile de avocado pe un tocător, iar într-un bol mare amestecă toate ingredientele de mai sus. Umple avocado cu compoziţia obţinută, stoarce peste avocado umplut zeama de la cele două lămâi şi surprinde mireasa cu o gustare nemaipomenită.
Cartofi copţi cu arpagic
12 cartofi noi de mărimea unei mingi de tenis de masă, jumătate de ceaşcă de arpagic tocat, un buchet de pătrunjel proaspăt, fără tulpini, 2 căţei de usturoi, un sfert de cană de ulei de măsline, jumătate de lingură de sare de mare şi jumătate de piper.
Bagă la blender toate ingredientele, în afară de cartofi, cu 2 căni de apă. Când obţii o pastă omogenă, pune-o la rece şi ocupă-te de cartofi. Spală bine cartofii, taie-i în jumătate pe lung şi bagă-i la copt la 170 de grade pentru 30-35 de minute sau până devin aurii. Scoate-i din cuptor şi pune câte o lingură din compoziţia de la frigider pe fiecare porţie în parte.