Indiferent daca locuiesti intr-o casa sau intr-un apartament, exista uneori o dorinta interioara de nestavilit care te poate duce prea departe - vrei ca totul sa fie frumos, sa arate perfect si nici nu iti dai seama ca te plafonezi intr-un proces de “redecorare” care pare ca nu se mai termina. Asa ca este timpul sa iti pui casa - dar si pe tine o data cu ea - in echilibru:
Pasul 1: Planifica-ti jocul pana la final
Impulsul de a decora sau redecora poate avea un efect hipnotic, care le tine pe femei agitate, mult timp dupa ce au terminat de decorat o camera. Este usor sa fii prinsa in aceasta capcana daca nu iti setezi niste limite inainte de a incepe redecorarea: un punct de plecare si un punct de final. Trebuie sa ai viziune, sa iti imaginezi ceea ce iti doresti sa realizezi si asta te va ajuta. De pilda, gaseste imagini pe internet cu camere decorate care arata in modul in care iti doresti si tu sa iti decorezi camera. Fa-ti un plan sau cateva scheme ale spatiului finit. Nu iti face griji in legatura cu felul in care desenezi - nu ai nevoie de abilitati artistice; tot ce faci este sa imprimi un model mental al lucrului pe care vrei sa il faci: camera redecorata.
Pasul 2: Da-ti seama de sursa sentimentelor tale
Pentru a determina daca decorarea pe care ti-o doresti este motivata de aversiune, mai degraba decat de atractie, fa urmatorul lucru: opreste-te din orice activitate, ia o pauza si vezi ce simti. Stai in mjilocul unei camere timp de 15 minute si pur si simplu observa lucrurile. Daca esti predispusa la anxietate, vei observa tot ce este “gresit”, “in neregula” cu casa ta - vopseaua crapata, vaza care nu este centrata perfect, parul de caine de pe canaprea - si vei experimenta sentimentul acela compulsiv de a le “repara” pe toate.
Insa daca activitatea ta de a redecora este bazata pe atractie, vei deveni in mod constant mai preocupata de frumusetea unei camere, o vei aprecia la adevarata ei valoare si nu vei vedea tot ce este “gresit”. Vei vedea modelele pe care pana atunci nu le-ai observat pe covorul tau, panta atragatoare de lumina care se creeaza la ferestrele tale, vibratia sclipitoare sau sentimentul acela de calm pe care ti le ofera toate culorile din camera. Acest exercitiu te va ajuta foarte mult si iti va scoate la iveala inclinatia catre atractia fata de frumusetea camerei tale. Sursa: oprah.com
Citeste si: Top 10: lista lucrurilor care iti creeaza confortul de acasa
5 decoratiuni DIY pentru toamna
Cand alegi corpurile de iluminat: inainte sau dupa ce vopsesti peretii?
Sursa foto: sheknows.com