Aceste celebrari se vor desfasura la ferme si in casele oamenilor, in restaurante, scoli si comunitati, in orase si zone rurale – toate diverse si toate reflectand unicitatea lor locala si cultura gastronomica specifica. De la o demonstratie impotriva produselor industriale in Dhaka, Bangladesh, la o adunare a fermierilor din Kenya pentru crearea unei banci de seminte traditionale; de la o cina sub un elefant la Muzeul de Istorie Naturala din Toulouse, Franta, la evenimente speciale desfasurate in scoli din satele de munte din Azerbaijan; sau de la o masa festiva organizata intr-un cartier din Seattle, SUA la o petrecere tematica ce va avea loc in sudul Noii Zeelande.
Sarbatorim Ziua Terra Madre in Bucuresti, prin organizarea de catre convivium Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor a seminarului „O piata pentru produse agricole si alimentare de calitate in Uniunea Europeana si Romania” la care vor participa specialisti din partea Comisiei Europene, a autoritatilor din Romania si a asociatiilor nationale de producatori din agro-industrie. Manifestarea va fi urmata de o degustare de specialitati traditionale din diverse regiuni ale Romaniei, organizata de catre convivium-ul Slow Food Bucuresti.