Cum știm că te-ai plictisit deja în casă și nu mai ai idei de petrecere a timpului liber, îți oferim măcar câteva soluții care să facă timpul să treacă mai ușor.
1. Dacă ai nevoie de un centimentru la îndemână când coși sau faci lucru manual, încearcă să-ți desenezi pe unghia de la degetul mare o jumătate de centimentru, cu ajutorul unei carioci și a unei linii și astfel vei avea acces mereu la măsurătoare.
2. Când bagi ceva la cuptor, este enervant dacă ți se lipește mâncarea de folia de aluminiu sau cea de copt, dar poți împiedica acest lucru dacă faci câteva cute pe folie.
3. Dacă familia ta nu înțelege prea bine echipamentele electronice, pentru a evita probleme și mai mari atunci când, de exemplu, trebuie reparată conexiunea la internet, lipește etichete cu numele fiecărui echipament tehnic și scrie chiar scurte informații despre ce să facă și ce nu.
4. Când trebuie să calculezi un procent dintr-un număr, împarte mai întâi numerele implicate la 10, apoi înmulțește-le între ele. De exemplu, dacă trebuie să afli cât reprezintă 40% din 300, înmulțește numerele 4 și 30 și vei ajunge la rezultatul de 120.
5. Când mouse-ul tău începe să zgârie masa sau mouse pad-ul, poți să ștergi partea inferioară cu o gumă.
6. Când rămâi fără igienizant de mâini, îți poți face singură unul dacă pui isopropil alcool într-o sticlă cu pulverizator.
7. Când te duci la cumpărături doar pentru hârtie igienică, dar nu mai găsești, o poți înlocui cu hârtie special concepută pentru casele mobile sau rulote, care se dizolvă rapid în apă.
8. Când îți faci bagajul și trebuie să bagi o pereche de încălăminte murdară, poți acoperi talpa pantofilor cu o cască de duș, pentru a preveni restul hainelor să se murdărească.
9. Când depozitezi paharele, economisești spațiu dacă le pui unul lângă celălalt, unul cu gura în sus, altul cu gura în jos.
10. Dacă ai probleme cu mirosul dintr-o încăpere, prosoapele curate, puse pe calorifer sau aerul condiționat, te vor ajuta să împrospătezi aerul. Folosește-te de bandă adezivă pentru a le fixa.
11. Dacă ai copii cărora le place să construiască diverse, un pic de imaginație nu strică. De exemplu, folosește-te de tuburile goale de hârtie igienică pentru a construi poduri, clădiri, munți sau orice altceva.
12. Când trebuie să cureți grăsimea din cuptorul cu microunde, dacă vrei să termini rapid treaba, bagă un castron acoperit cu folie de aluminiu, umplut cu apă și puțin detergent de vase și lasă-l acolo să stea la rece o perioadă, fără a porni însă cuptorul.
13. Dacă trebuie să folosești produse care au o dată de expirare, cum ar fi rimelul, un mod ușor în care să-ți aduci aminte că trebuie să-l înlocuiești este să scrii data direct pe tub, cu un marker permanent.
14. Când mergi la cumpărături, îți va fi foarte utilă o cutie termoizolantă pe roți. Acest lucru îți va permite să cari mai multe în același timp și va împiedica ruperea sacoșilor.
15. Poți grăbi coacerea unei bucăți de avocado dacă o ții într-un prosop de hârtie sau o pungă de sticle. Acest lucru menține gazele aproape de fruct și face coaja să se coloreze mai repede.
16. Când încălzești resturi alimentare la microunde, ține în colțurile cuptorului pahare cu apă, ca să împiedici uscare mâncării. În plus, apa absoarbe surplusul de radiații.
17. Dacă îți crește bebelușul prea repede, o să te saturi să îi iei frecvent haine noi, dar dacă purta un body complet, îi poți tăia acestuia picioarele și poți face astfel o pijama sau haine de casă.
18. Când ieși în oraș să mănânci, primești, de obicei, pliculețe de sare, miere sau zahăr și este util să le păstrezi pentru cazurile în care te trezești undeva fără sau chiar pentru când nu mai ai acasă.
19. Dacă trebuie să eliberezi spațiu în congelator, scoate pungile de plastic din ambalajele de carton sau desfă cutiile și pune conținutul acestora în pungi resigilabile.
20. Pentru a păstra forma cizmelor înalte, bagă în ele câte un ziar.
20 de trucuri pe care ai fi vrut să le știi mai demult
O cană de apă în cuptorul cu microunde sau hârtie în pantofi sunt trucuri pe care imaginația umană le-a născocit și care îți fac viața mai ușoară, dar există multe altele de care încă nici n-ai auzit.