Mergi la muncă zi de zi, dar încă nu câştigi suficienţi bani? Rutina zilnică nu îţi aduce nicio bucurie? Ai fost permanent sigură că eşti menită să faci lucruri mai măreţe decât ceea ce faci acum? Atunci citeşte mai departe, află şi transmite-le şi prietenilor tăi 3 adevăruri dureroase pe care trebuie să le ştii la 30 de ani.
Capcana marilor aşteptări sau de ce nu vom fi niciodată complet fericiţi
Rareori, bunicile noastre visau să găsească un prinţ care să le dea pe spate, să le ofere vacanţe scumpe şi cine romantice. În vremea lor, toate aceste lucruri erau considerate un lux neobţinut . Bunicile noastre găseau bucuria privind pur şi simplu cerul înstelat şi se mulţumeau dacă aveau un loc de muncă stabil, care să ofere suficient cât să trăiască.
Multe dintre ele erau mulţumite să găsească un om care să le trateze cu respect. Atunci când aveau puţin timp liber la dispoziţie, aceastea se relaxau în intimitatea căminului.
Generaţia noastră nu îşi mai aminteşte acele vremuri. Astăzi, persoanele trecute de 30 de ani abia dacă îşi mai amintesc de anii 1990, cu alte cuvinte, de copilăria lor.
Mulţi bărbaţi visează să ajungă oameni de afaceri de succes, în timp ce stau zi de zi în faţa unul calculator şi îi ajută pe alţii să se îmbogăţească. Unele femei fac aproximativ acelaşi lucru pe care îl fac majoritatea bărbaţilor, în timp ce visează să găsească un bărbat bogat care să le ţină în puf şi să le asigure un trai fără muncă.
Desigur, toate aceste atitudini trag după ele neîmpliniri, nefericire şi scopuri neatinse. Comparând traiul pe care îl avem cu cel pe care îl aveau bunicii noşti, ajungem la concluzia că viaţa a devenit mult mai confortabilă pentru multe persoane, dar că toată satisfacţia materială nu ne poate ajuta să ne transformăm visele în realitate.
Aşteptările care nu ne lasă să fim fericiţi
Mulţi dintre noi suntem nefericiţi din cauza aşteptărilor pe care le avem. Imaginează-ţi acel sentiment pe care îl ai atunci când ai mâncat deja cel mai bun fel de mâncare, la cel mai frumos restaurant, dar când vine desertul pe care îl aşteptai, îţi dai seama că nu mai poţi să îl mănânci pentru că eşti sătulă. De îndată devii nemulţumită, chiar dacă eşti sătulă şi nu mai simţi cu adevărat nevoia să îl consumi.
Am devenit lacomi! Primim prea mult din ceea ce ne dorim, pentru că este destul de uşor să obţinem acum. Nimic nu este suficient, nu ne putem satisface apetitul şi sperăm la lucruri mai bune, fie că este vorba despre sentimente sau lucruri materiale.
Pentru a fi fericită, trebuie să îţi stabileşti anumite limite. Dacă o persoană este înfometată, se va bucura de mâncare mult mai mult când o va primi, chiar dacă va veni în porţie mică. Dacă are tot ce îşi doreşte, nimic nu va reuşi să îi umple stomacul.
Egoismul şi dorinţa de a avea în fiecare zi mai mult
În zilele noastre, suntem crescuţi pentru a gândi că merităm totul în viaţă. Atunci când ne simţim cuprinşi de egoism, poate ar trebui să ne gândim că nu facem parte din generaţia care trebuia să meargă 5 kilometri pe zi pentru a ajunge la şcoală şi nici nu trebuia să mergem la câmp cu părinţii pentru a ne câştiga împreună existenţa.
Mulţi bărbaţi caută femei care să aibă grijă de ei fără a da nimic la schimb. Mai mult decât atât, nimeni nu îşi doreşte să muncească mult pentru a câştiga ceea ce merită.
Tu ce vezi atunci când te priveşti în oglindă? Ai obţinut până acum ceea ce ţi-ai propus în viaţă?