Vrei să te bucuri de iarnă pe pârtie? Buşteni este staţiunea ideală pentru tine în acest caz. Nu numai că se laudă cu pârtiile sale şi cu obiectivele turistice deosebite, printre care şi Castelul Cantacuzino, însă în perioada 4-7 februarie se sărbătoresc Zilele Oraşului Buşteni. Aşadar, dacă alegi să îţi petreci aici weekendul acesta, nu numai că te vei bucura de pârtie şi zăpadă din plin, dar vei putea participa şi la o serie de concerte ale unor artişti apreciaţi precum Lidia Buble, Alex Maţaev, Claudia Ghiţulescu ori Ornela Pasăre. Sâmbătă seară spectacolul se va încheia cu focuri de artificii.
La capitolul locuri de cazare, Buşteniul îţi pune la dispoziţie o mulţime de unităţi de cazare, începând de la vile, pensiuni, apartamente şi până la hoteluri. Îţi recomand însă să faci o rezervare înainte de a pleca la drum pentru că Zilele Oraşului Buşteni atrag o mulţime de turişti şi e posibil să nu fie chiar atât de simplu să găseşti o cameră la faţa locului.
Gura Teghii este o destinaţie de poveste pentru acelea dintre voi care apreciază turismul rural. Comuna buzoiană se află la limitele cu judeţele Covasna şi Vrancea, în Munţii Penteleu şi Vrancei.
Pe lângă peisajele deosebite, liniştea specifică unei zone (încă) nedescoperite de turişti, aerul nepoluat şi ospitalitatea gazdelor, localitatea Gura Teghii se laudă şi cu un monument inclus în lista monumentelor istorice din România, Conacul D.D. Maican din satul Varlaam, ridicat la finalul secolului al XIX-lea.
În ceea ce priveşte cazarea, poţi alege fie să apelezi la ospitalitatea localnicilor dornici să te primească în casa lor şi să te omenească în schimbul unei sume modeste, fie să te cazezi la una dintre pensiunile şi casele de vacanţă din zonă.
Distanţa pe care trebuie să o parcurgi din Bucureşti până în Gura Teghii este de 170 de kilometri. Îţi recomand să alegi drumul care o ia prin Ploieşti şi Nehoiu, nu pe cel dinspre Buzău întrucât este mai lung, dar şi mai dificil pe timp de iarnă.
Cea de-a treia destinaţie pe care ţi-o recomand pentru luna februarie este comuna Fundata, cu toate cele trei sate ce aparţin de aceasta: Fundata, Fundăţica şi Şirnea. Aceste sate sunt desprinse parcă de lume, mai ales pe timp de iarnă, când nămeţii le transformă în tărâmuri de poveste.
Fiind foarte aglomerat în această perioadă pe Valea Prahovei, îţi recomand să alegi traseul Piteşti - Mioveni - Câmpulung - Fundata. Acest drum nu numai că este mai liber, însă este şi mai pitoresc, trecând prin Culoarul Rucăr-Bran. Îţi recomand să faci un popas şi la Peştera Dâmbovicioara, situată în partea sudică a masivului Piatra Craiului.
sursă foto: Wikipedia