Lacul Mociaru, Buzău - un loc atât de putin cunoscut încât mulţi buzoieni nu au auzit de el niciodată. Pe malul acestui lac rareori vei vedea turişti aşa că, dacă visezi la o destinaţie sălbatică, departe de agitaţia oraşului, trebuie să ajungi aici. Noaptea ţi-o poţi petrece la cort, în inima naturii, ori la singura pensiune din zonă.
Lacul este unul natural, format într-o depresiune apărută în urma dizolvării unui bloc subteran de sare. Pentru a ajunge aici trebuie să mergi fie pe ruta Vulcanilor Noroioşi, fie pe ruta Buzău - Săpoca - Lopătari - Luncile - Plaiul Nucului. Începând din localitatea Luncile, drumul de acces este din ce în ce mai prost, fiind vorba despre un drum forestier, pe care îl vei parcurge în mai puţin de 30 de minute.
Lereşti - localitatea argeşeană amplasată pe malul râului Târgul se află la baza masivului Iezer-Păpuşa. Peisajele specifice zonei submontane au un farmec aparte, care te vor impresiona. Poţi înnopta la cort, pe malul râului, pentru a te trezi dimineaţa în mijlocul naturii, înconjurată de dealuri împădurite.
Pentru a ajunge la Lereşti trebuie să mergi pe drumul national Piteşti-Câmpulung-Braşov, iar la kilometrul 54 să faci stânga pe drumul judeţean care te va conduce catre comuna Lereşti.
Teşila - localitatea prahoveană situată pe malul râului Doftana, dar şi pe malul lacului de acumulare Paltinu, se află pe raza comunei Valea Doftană. Peisajele pitoreşti atrag câţiva turişti care se duc însă la baraj. Aşădar, la marginea satului Teşila, pe malul apei, vei putea să te bucuri în linişte de peisajele sălbatice, nedistruse de mâna omului.
Pentru a ajunge aici trebuie să mergi pe drumul naţional DN1 iar în comuna Băneşti să faci drepta către oraşul Câmpina. Şoseaua te va duce apoi la Teşila, pe un drum de poveste, care se şerpuieşte pe marginea râului.
surse foto: calatorim.ro, worldmapz.com