Atunci când cureţi legumele sau fructele, cel mai probabil nu te gândeşti că dai la o parte ceea ce este mai bun şi mai nutritiv. Unele alimentele pe care le consumi, ar putea fi mâncate în totalitate, mai ales dacă sunt preparate corespunzător.
Iată 3 lucruri la care ar trebui să te gândeşti de 2 ori înainte să începi să arunci la gunoi:
Coji de pepene roşu
Nu sunt la fel de gustoase ca miezul de pepene, dar trebuie să ştii că acestea conţin nutrienţi de care organismul tău are cu adevărat nevoie. Dacă mănânci coaja, te vei bucura de un aport considerabil de Vitamina C, potasiu şi chiar mici cantităţi de Vitamina B6.
În plus, cojile de pepene au calorii puţine, astfel încât poţi consuma cât de multe vrei. Coaja de pepene este bogată în citrulină, un intermediar cheie in ciclul ureei, ce îţi îmbunătăţeşte presiunea sangvină şi te ajută să ai funcţiile cardiovasculare sănătoase.
Coaja de pepene poate fi consumată ca atare, pasată la blender sau făcută suc.
Coji de portocală
Atunci când arunci coaja de portocală, renunţi la o sursă nemaipomenită de proteine, riboflavină, Vitamina A şi Vitamina B6. Aceasta conţine, de asemenea, minerale benefice organismului, precum fier, magneziu, potasiu, cupru şi seleniu.
Coaja de portocală nu conţine grăsimi, sodiu sau colesterol şi poate fi consumată în prăjituri sau ciocolată de casă sau chiar dată pe răzătoarea mică şi amestecată cu zahăr brun.
Frunze de ţelină
Aceste frunze conţin cantităţi de magneziu şi calciu pe care de regulă nu le poţi asimila din orice tipuri de alimente. Mai mult decât atât, frunzele de ţelină sunt recomandate persoanelor răcite, care au nevoie de Vitamina C pentru a întări sistemul imunitar.
În loc să arunci frunzele de ţelină, foloseşte-le în supe sau în salatele tale preferate.