1. Aerul conditionat. Stii ca ajungi sa mananci mai mult in lunile de iarna si chiar acumulezi cateva kilograme intre lunile noiembrie si februarie? Ei bine, daca iti petreci lunile de vara sub puterea aparatului de aer conditionat care te ajuta sa scapi de caldura, vei vedea ca un lucru similar se intampla si in acest caz.
Tindem sa manacam mai mult cand temperaturile sunt mai scazute, deoarece corpul nostru incearca sa ne tina de cald, spun specialistii. Asa ca mai bine incerci sa deschizi o fereastra pentru a te bucura de aer proaspat, in loc sa stai 24 de ore din 24 cu aparatul de aer conditionat pornit.
2. Medicamentele tale. Anumite substante prescrise de medicul tau, cum ar fi antidepresivele, ar putea sa iti sporeasca pofta de mancare, spun specialistii. Desigur, toata lumea reactioneaza diferit la medicamente, dar in general, antidepresivele s-a dovedit ca sunt legate de un apetit crescut.
Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul tau sau dermatologul tau despre toate efectele secundare posibile ale tratamentului medicamentos pe care il urmezi, astfel incat sa stii cu ce ai de-a face.
3. Suplimentele. La fel ca si tratamentul medicamentos prescris de doctor, suplimentele alimentare pot afecta oamenii in diferite moduri. S-a dovedit ca anumite suplimente alimentare si suplimente pe baza de plante - de exemplu vitaminele pe care le iei fara prescriptie medicala - pot sa creasca apetitul la anumite persoane. Daca incepi sa iei astfel de suplimente, monitorizeaza nivelul foamei tale si incearca sa vezi daca apetitul tau este afectat. Sursa.
Citeste si: 6 statistici ingrijoratoare despre tulburarile de alimentatie