Daca ai incercat fiecare truc din fiecare carte despre dieta, iar grasimea inca se vede pe corpul tau, este usor sa ajungi sa fii descurajata. Dar la fel ca multe alimente care promit "subtierea", sfaturile in materie de slabire nu sunt intotdeauna recomandate pentru "consumul" la scara larga.
Un studiu recent a aratat ca exista putine date si informatii care sa sustina unele dintre cele mai populare tactici de slabire si topire a kilogramelor in plus.
Iata mai jos cateva dintre cele mai frecvente minciuni care saboteaza procesul de slabire:
Minciuna 1: Ar trebui sa scapi de grasime cat mai lent
Realitatea: Da, pierderea rapida in greutate poate duce la temutul efect yo-yo. Dar dieta ta nu trebuie sa se tarasca de-a lungul timpului, la ritmul de sfert de kilogram pe saptamana. Si nici nu trebuie sa te mentii la un ritm constant.
Atat timp cat abordezi dieta intr-un mod sigur, este in regula sa pierzi in greutate 2,3 kilograme intr-o singura saptamana si sa pierzi doar 1 kilogram in alta saptamana. O alta informatie daca te pasioneaza viteza: cercetarile arata ca daca lucrezi cu un deadline mai strans, acest lucru iti poate creste motivatia.
Minciuna 2: Daca bei apa, aceasta previne supraalimentarea
Realitatea: Cu cat ai mai multa apa in stomac, cu atat este mai putin spatiu pentru alimente...nu? Nu este chiar asa, spun nutritionistii americani de la Universitatea Penn State. Apa nu declanseaza senzorii tai de satietate in acelasi mod in care o fac alimentele, si chiar daca ar face asta, vei elimina lichidul prin urina destul de rapid.
Fara un volum mare de fibre care sa incetineasca digestia, cel mai probabil vei inghiti la fel de multe calorii. In loc sa bei apa inainte de masa, stabileste-ti alta regula: mananca mai multe alimente care sunt bogate in fibre si au un continut ridicat de apa, o combinatie care te va ajuta sa te simti satula.
Minciuna 3: Cu cat sunt mai putine calorii, cu atat mai bine
Realitatea: Este adevarat ca trebuie sa renunti la calorii pentru a scapa de kilograme. Dar unul dintre principalele motive pentru care oamenii dau gres cu pierderea in greutate este deoarece daca ei mananca prea putin, acest lucru poate incetini metabolismul, acel "furnal" care arde caloriile.
Iar episoadele de foame pot interfera cu procesul care transforma grasimea alba (acel tip de grasime nesanatoasa care iti creste riscul de boli cardiovasculare) in grasime bruna (tip de grasime benefica pentru tine, care ajuta la arderea caloriilor), potrivit unei cercetari de la Yale School of Medicine. Asigura-te ca obtii cel putin 1200 de calorii in fiecare zi si ca nu sari niciodata peste mesele principale. Sursa.
Citeste si: Dieta "printesa Disney" - 5 zile pentru o silueta de poveste