Iata 3 dintre cele mai comune mituri in materie de gatit, demontate!
1. Intotdeauna incinge bine uleiul atunci cand faci cartofi prajiti, daca vrei ca acestia sa iasa buni si crocanti - Fals! Cartofii ies la fel de crocanti si daca ii pui in tigaie atunci cand uleiul este incins, dar si daca ii pui inainte.
2. Nu folosi niciodata oua reci atunci cand faci o prajitura! - Fals! Chiar daca bunica te-a invatat sa scoti cu cateva ore inainte ouale din frigider atunci cand faci o prajitura, poti folosi linistita ouale reci. Exceptiile sunt prajiturile extrem de sofisticate, pe care oricum tu nu le-ai incerca acasa.
3. Poti gati cotletul de porc imediat ce l-ai scos din congelator, fara sa il lasi sa se dezghete - Fals! Reactia Maillard explica de ce nu poti face asta, iar pentru mai multe detalii poti da un search pe Google. Cert este ca, atunci cand gatesti carne de porc, trebuie sa o scoti din congelator cu cateva ore inainte de a o prepara.