Vezi în continuare de ce oamenii din Marea Britanie au câte două robinete de apă la fiecare chiuvetă din casă.
Motivul numărul 1 - Istoria
Cele mai multe case din Marea Britanie sunt din secolul 19 - începutul secolului 20, adică înainte ca țevile moderne să apară. Unele dintre canalizări sunt chiar mai vechi, datorită faptului că în acea parte a lumii sunt extrem de puține cutremure. Când în casele britanicilor au fost introduse țevile, totul a început prin trimiterea apei reci direct din canalizare către bucătărie. Apa caldă a fost introdusă mai târziu, separat, deci de aici sistemul dual de robinete.
Motivul numărul 2 - Respect pentru lege
În Marea Britanie, există o lege care interzice amestecul de apă caldă cu apă rece din boiler. În această regiune nu există încălzire centralizată, dar în fiecare casă e câte o coductă de gaze. La început, alături de boiler exista un cilindru special, obligatoriu, iar dacă apa intra pe aceste țevi cilindrul ruginea și făcea apa nepotrivită pentru consum. Aparent, acestea nu au fost motive suficiente pentru a-i împiedica pe oameni să amestece apa de temperaturi diferite și a fost necesară introducerea unei legi speciale.
Motivul numărul 3 - Economia
Când folosești doi robineți separați, toată apa este amestecată în chiuvetă exact atât cât trebuie și acolo te speli, de fapt, pe mâini, ca să risipești doar apa pe care o consumi efectiv. Când ai un singur robinet și dai drumul apei, apoi selectezi temperatura potrivită și abia pe urmă te speli pe mâini, consumi mult mai multă apă.
3 motive pentru care chiuvetele din Marea Britanie au două robinete
Lumea este plină de tradiții, iar unele par ciudate pentru anumite culturi, dar sunt esențiale pentru definirea identității naționale.