Berea este o bautura slab alcoolizata obtinuta exclusiv din patru ingrediente naturale: cereale, hamei, drojdie si apa. Mai jos sunt detaliate trei motive care te vor convinge de ce este benefica berea:
1. Berea este sursa de antioxidanti. Hameiul cedeaza berii flavonoizi (xantohumol), antioxidanti mai puternici decat cei prezenti in ceaiul verde si produsele de soia.
Actiunea asupra organismului este benefica, antioxidantii opunandu-se stresului oxidativ exagerat la care este supus omul modern datorita solicitarilor profesionale intense, a expunerii la poluare si la diferite substante chimice nocive, prezente inclusiv in alimente.
Foto de paternitate: un barbat isi etaleaza "burta de bere" in locul sotiei gravide
2. Berea, posibil remediu impotriva imbatranirii: berea consumata in cantitati moderate poate avea proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire. Hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenta productia de neopterina, un marker al proceselor inflamatorii, ca si nivelul de triptofan, aminoacid esential al carui nivel scazut pare sa se asocieze cu intensitatea crescuta a inflamatiilor.
3. Berea nu este o amenintare pentru silueta: in ciuda zvonurilor conform carora ingrasa, berea are doar 43 kcal/100ml in varianta cu alcool si 17 kcal/ 100 ml, in varianta fara alcool. Prin urmare, berea contine mai putine calorii chiar decat laptele, sucul de portocale sau de mere. Sursa: Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Citeste si: 5 moduri in care alcoolul iti afecteaza corpul
3 lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu un pahar cu bere