În acest clasament au fost luate în considerare aspecte precum siguranța publică, transportul în comun, guvernarea și sănătatea cetățenilor, dar și abilitatea de a întreține spațiile verzi, a îmbunătăți instituțiile locale, a asigura restul serviciilor urbane și digitalizarea accesului la un loc de muncă pe măsura pregătirii fiecăruia. Deși nu există o definiție universală a „orașelor inteligente”, conducerea acestora se dedică îmbunătățirii serviciilor urbane prin folosirea tehnologiei și iată de ce Singapore este în top:
1. Cetățeni mai sănătoși
Modul în care conducătorii orașului au grijă de buna funcționare a serviciilor de sănătate prin învățare continuă și înființarea comunităților de specialiști determină în final însăși prosperitatea orașului. Un bun exemplu din Singapore este în acest sens Healthcity Novena, un plan prin care se dezvoltă zona pietonală, parcări subterane și spațiile verzi, pentru a spori experiențele cetățenilor și prin urmare, bunăstarea acestora.
2. Îmbunătățirea spațiilor de locuit
„Singapore’s Housing Development Board (HDB)” oferă tuturor cetățenilor accesul la un acoperiș deasupra capului, dar nu este vorba doar despre azile pentru oamenii străzii sau despre simple blocuri de locuințe ci despre comunități care promovează dezvoltarea și peste 80% din populație locuiește în astfel de case. Guvernul încearcă în acest fel nu numai să asigure tuturor gratuit o casă ci și să diversifice experiențele la care are fiecare om acces prin integrarea principiilor de generozitate și armonie.
3. Mobilitatea este esențială
Sistemul de transport public în comun este esențial pentru păstrarea și îmbunătățirea calității vieții, de aceea, în luna octombrie, Land Transit Authority (LTA), a introdus un program pilot pentru vehicule autonome. Acest lucru înseamnă că oricine are acces gratuit la biciclete și trotinete electice și nu numai, pentru a putea călători rapid, cu ușurință și în siguranță prin tot orașul, acest lucru incluzând și periferiile. Printre beneficiile acestei inițiative se numără păstrarea funcțională a mai multor spații de recreere, încurajarea metodelor de energie alternativă, reducerea poluării și o viață mai activă, la un preț mai convenabil.
Aceste practici demonstrază cât de multe se pot face când autoritățile se concentrează pe confortul și preferințele cetățenilor, dar și pe integrarea acestora în viața publică.
3 motive pentru care Singapore este cel mai smart oraș din lume
Conform unui nou studiu publicat de „Swiss business school IMD” și „Singapore University of Technology and Design”, care ia în considerare cât de bine s-au adaptat marile orașele la noile tehnologii digitale și cum acestea au îmbunătățit traiul cetățenilor, Singapore este în mod oficial cel mai smart oraș din lume.