Uleiul de măsline este extrem de eficient atunci când vine vorba despre călcâiele crăpate. Încălzeşte 5 linguri de ulei de măsline în cuptorul cu microunde şi masează-ţi apoi călcâiele cu acesta seara, înainte de culcare. Pune-ţi apoi în picioare o pereche de şosete de bumbac şi dimineaţa te vei trezi cu călcâie de bebeluş.
Laptele şi mierea sunt şi ele folosite, încă din cele mai vechi timpuri, pentru hidratarea pielii. Laptele este bogat în vitamina A, iar mierea păstrează picioarele hidratate, vindecând totodată rănile. Amestecă, într-un lighean, o cană de miere cu două căni de lapte încălzit. Introdu picioarele în lighean şi ţine-le acolo preţ de 15 minute. Vei observa că tălpile, dar şi călcâiele tale, sunt mai hidratate şi catifelate ca niciodată.
Oţetul alb este şi el cel puţin la fel de eficient ca celelelte remedii. Acesta înmoaie pielea şi îţi catifelează călcâiele, îndepărtând celulele moarte. Înmoaie-ţi picioarele într-un amestec făcut din 3 părţi de apă caldă şi o parte de oţet. Scoate-le 10 minute mai târziu şi clăteşte-le pentru a îndepărta mirosul neplăcut.
3 remedii naturale pentru călcâiele crăpate
Călcâiele crăpate îţi dau bătăi de cap mai ales acum, că a venit frigul şi vremea ghetelor rigide? Iată 3 remedii la îndemână, care îţi vor repara călcâiele în cel mai scurt timp!