1. Uleiul de cocos
Uleiul de nuca de cocos a devenit de curand o noua tendinta in aproape orice, de la gatit la tratamente de infrumusetare. Dar specialistii ne avertizeaza ca doua linguri de ulei de cocos contin aproximativ 200 de calorii si 16 grame de grasimi saturate (aproximativ 80% din valoarea zilnica recomandata). Prin urmare, daca incepi sa folosesti acest produs in mod regulat, fara sa iti ajustezi dieta in vreun fel, cel mai probabil vei observa ca incepi sa iei in greutate. Dieta Omni: Slabesti 5 kg in 2 saptamani
2. Produsele fara gluten
Eticheta "fara gluten" apare acum pe tot felul de produse alimentare. Nu este ceva neaparat mai sanatos la pastele fara gluten cand sunt comparate cu pastele normale, spun nutritionistii americani. De fapt, acestea au un continut mai scazut de proteine si de fibre decat alternativa de paste din grau integral. Acelasi lucru este valabil pentru paine, prajituri si alte produse care au versiuni fara gluten. Numarul de calorii la produsele similare ramane, de regula, acelasi, dar s-ar putea sa mananci mai multe de vreme ce produsele fara gluten au de obicei o "etichetare" ce te fac sa crezi ca sunt mai sanatoase.
3. Sosul de tomate
Sosul de rosii poate fi un ingredient sanatos, cu putine calorii, pe care sa il adaugi atunci cand gatesti, dar mai este un aspect de care trebuie sa tii seama, si anume sa citesti eticheta. Multe branduri de sosuri de rosii contin un adaos de zahar si o multime de sodiu care, practic, se adauga in calorii inutile si in senzatia de balonare care apare dupa ce le-ai consumat.
4. Zaharul brun
Brun, alb, lichid - nu conteaza, spun nutritionistii. Zaharul este zahar si contine 16 calorii pe lingurita. Asa ca ai grija sa procedezi cu atentie atunci cand adaugi zahar brun in cafeaua ta, la fel de multa atentie ca atunci cand adaugi zahar alb. In caz contrar, ai putea sa ajungi sa consumi un numar mare de calorii, care se vor transforma in kilograme. Sursa.
Citeste si: VIDEO: S-a inventat masinaria care NUMARA caloriile