Te poți afla în situația în care să încerci creme peste creme și diverse tratamente cosmetice, care în loc să îți rezolve probleme de piele mai mult ți le agravează sau produc altele noi, cum ar fi alergii la compușii chimici. Există însă câteva soluții naturale pe care le poți folosi și printre acestea se numără oțetul de mere, care pe lângă salate se poate folosi cu încredere și în tratarea problemelor tenului, deoarece are un PH imbogățit cu acid acetic și acid alphahidroxi de pe urma căruia beneficiază multă lume. Aplicat în mod curent pe piele catifelează și repară crăpăturile. Datorită similarităților PH-ului cu cel uman atenuează mâncărimile, menține elasticitatea pielii și închide porii.
4 moduri naturale de a folosi oțetul de mere
1. Pete de bătrânețe - aplică oțet de mere pentru a înlătura celulele de piele moartă. Folosit în mod frecvent, va reduce petele, datorită conținutului mare de acid alphahidroxi.
Aplică-l cu ajutorul unei dischete demachiante pe piele, acolo unde vezi diverse pete. Lasă-l sa acționeze timp de 30 de minute și repetă zilnic, de două ori pe zi.
2. Acnee - acidul malic ce se găsește în oțetul de mere curăță în profunzime pielea de pe față. De asemenea, este antibacterial și are proprietăți antifungice.
Spală-te pe față cu o cantitate mică de oțet de mere apoi clătește cu apă.
3. Loțiune tonică - oțetul de mere are proprietăți astringente care minimalizează porii și imbunătățesc circulația sanguină în zona respectivă.
Amestecă părți egale de apă și oțet de mere cu câteva picături de ulei de lavențică apoi aplică soluția direct pe piuele, cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unei bucăți de vată și ține tamponul pentru câteva minute. La sfârșit, clătește bine cu apă și repetă operațiunea de două ori pe zi.
4. Arsuri solare - rănile provocate de soarele puternic sunt deranjante, ca să nu mai vorbim de inestetice și se vindecă greu. Oțetul de mere are proprietăți astringente, reduce mâncărimile, arsurile și grăbește vindecare în mod frumos.
Amestecă părți egale de apă cu oțet de mere și freacă ușor pe pielea arsă. Repetă de câteva ori pe zi.
Este benefic să folosești oțetul de mere pe post de produs cosmetic, dar ține cont de faptul că rezultatele nu vor fi vizibile imediat. Unele probleme de piele sunt grave și necesită multiple tratamente adiționale. De exemplu, eczemele pot provoca infecții care trebuie tratate cu antibiotice, iar oțetul de mere ar putea. în anumite cazuri, să irite o rană deschisă și chiar dacă este un produs natural, el poate cauza reacții alergice. În anumite cazuri rare de piele sensibilă, oțetul de mere, poate provoca o senzație de arsură sau poate agrava problemele pielii.