Chiar daca femeile se confrunta cu dureri extrem de mari in aceasta perioada a lunii, poate fi un subiect tabu care lasa multe intrebari fara raspuns. Iata mai jos cateva mituri despre menstruatie si durerile menstruale:
1. Durerile menstruale apar din cauza hemoragiei. Nu chiar. In cele mai multe cazuri, durerile menstruale apar atunci cand peretele muscular al uterului se contracta. In plus, multe femei au dureri menstruale inainte de a incepe sangerarea. Aceasta actiune comprima vasele de sange care captusesc uterul, iar apoi taie temporar alimentarea cu sange (si, in consecinta, alimentarea cu oxigen) catre uter. Fara oxigen, tesuturile din uter elibereaza niste substante chimice care declanseaza durerea.
2. Daca in perioada adolescentei ai suferit de dureri menstruale puternice, la fel se va intampla si mai tarziu in viata. Nu este chiar asa. Simptomele menstruatiilor dureroase tind sa se imbunatateasca pe masura ce inaintezi in varsta. Multe femei observa, de asemenea, o imbunatatire dupa ce au avut copii.
3. Nu ar trebui sa faci exercitii fizice daca ai dureri menstruale. Este o idee gresita. Desi este posibil si absolut normal sa nu iti doresti sa faci exercitii in timp ce te confrunti cu durerile menstruale, daca ai cateva zile mai active te poate ajuta sa reduci din intensitatea durerii. Incearca unele activitati mai blande, precum mersul pe jos sau cu bicicleta.
4. Toate menstruatiile sunt la fel. Durerea variaza in functie de fiecare menstruatie. Durerea menstruala dureaza in mod normal intre 12 si 24 de ore, cu toate ca in cazuri mai severe, durerea poate dura cateva zile. Unele menstruatii iti pot provoca un disconfort mic sau chiar deloc, in timp ce altele ar putea fi mult mai dureroase. Simptomele pot include dureri de cap, greata si oboseala. Sursa: femalefirst.co.uk.
Citeste si: Sfaturi pentru fetele aflate la menstruatie: "Imbraca-te atragator, zambeste, canta!"
Ai menstruatie neregulata? Acest condiment te-ar putea ajuta