fotografii

Tendințele de nuntă care cuceresc în 2025

Citeste mai mult»
Gordon Ramsay

De ce refuză Gordon Ramsay să mănânce în propriile...

Citeste mai mult»
Gigi Hadid

Gigi Hadid, zvonuri de nuntă cu Bradley Cooper. Ce...

Citeste mai mult»
gene

Rezultatele finale ale autopsiei lui Gene Hackman şi a...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul ocazionat de jaful armat care a vizat-o pe Kim...

Citeste mai mult»
tort

Patiserii francezi au realizat un tort de căpşuni lung de...

Citeste mai mult»
catinca calina

Catinca Roman, după ce fiica sa a devastat un apartament...

Citeste mai mult»
Pedro Pascal

Actorul Pedro Pascal o numeşte pe JK Rowling „o ratată...

Citeste mai mult»
Wiz Khalifa

Rapperul Wiz Khalifa a fost condamnat în România pentru...

Citeste mai mult»
Hugh Grant

Hugh Grant critică dur școlile care alimentează...

Citeste mai mult»
William si Kate

William şi Kate au publicat o fotografie inedită cu...

Citeste mai mult»
 Carlos Santana

Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney: "Nu-mi pasă" dacă Trump mă numeşte un...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga și-a păstrat cumpătul după ce i-a cedat...

Citeste mai mult»
Nicola Coughlan,

Nicola Coughlan, starul din „Bridgerton”, atacă seria...

Citeste mai mult»
pap

Martin Scorsese spune că moartea Papei Francisc este o...

Citeste mai mult»
 Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»

4 pasi si tot atatea sfaturi pentru gatit in ritm de...jazz

De în Sport 2 oct 2009
Atunci cand vrei sa faci ceva bun de mancare, nu te sfii sa improvizezi! Cand ai electrocasnice de incredere si ingrediente de calitate, cand vrei sa-ti depasesti micile prejudecati in materie de combinatie a gusturilor si aromelor, si cand cunosti cateva reguli de baza, poti obtine mici capodopere culinare care vor face deliciul celor dragi. E ca si in muzica: chiar daca nu stii notele, cu un pic de ureche muzicala si cu ajutorul unui instrument bun iese... jazz!!

Marimea conteaza

Trebuie sa alegi vasul corespunzator, in functie de cantitatea si volumul felului de mancare pe care vreti sa-l pregatesti. Ingredientele trebuie amplasate astfel incat in vasul de gatit sa nu existe, pe cat posibil, niciun loc liber. Daca mancarea ce trebuie pregatita are volum mic, asezarea acesteia intr-un vas de dimensiuni reduse previne arderea preparatului pe parcursul gatitului.

Sfat:
conteaza si materialul Conductibilitatea caldurii variaza de la un vas la altul in functie de materialul din care e fabricat (sticla, teflon, cupru, aluminiu, email etc). De aceea timpul de preparare poate varia. Trebuie sa cunosti bine conductibilitatea termica a tavii sau a tigaii ce urmeaza sa fie folosita. De exemplu, din cauza caldurii reflectate, nu vei obtine rezultate satisfacatoare daca folosesti vase in culori deschise; timpul de preparare este de obicei mai lung.

Temperatura corecta

Temperatura este un factor esential cand prepari un fel de mancare sau altul. Ca lucrurile sa mearga ca la carte, temperatura trebuie setata conform instructiunilor date de producator. Coacerea prajiturilor, a biscuitilor, a produselor de patiserie, a placintelor s.a, la o temperatura mai joasa decat cea recomandata, determina uscarea acestora; o temperatura mai ridicata le poate arde.

Sfat: sa vina pompierii! La caldura, galbenusul de ou intins cu o perie, ouale batute spuma, untul sau alte substante uleioase determina prepararea mai rapida a mancarii. De aceea, temperatura cuptorului trebuie redusa

Verifica, verifica!

In functie de diferentele de calitate ale ingredientelor, timpul necesar pregatirii poate varia. De aceea, este important sa verifici stadiul de pregatire a mancarii in momentul in care se apropie de finalizare. Nu uita insa ca, de fiecare data cand deschizi usa cuptorului, temperatura din interior scade cu cateva grade, iar timpul de pregatire a diverselor feluri de mancare se mareste.

Sfat:
grilajul bata-l vina! Grilajul pe care gatesti afecteaza in mod considerabil mancarea in timpul coacerii/frigerii/prajirii. Pe grilajele inferioare ale cuptoarelor statice, partea de jos a mancarurilor se coace, se frige si se prajeste mai mult. In schimb, pe grilajele superioare, partea de sus a mancarurilor din vas se frige, se prajeste si se coace mai mult.

Tonul face muzica!

Oricat de experimentat/experimentata ai fi, nu uita ca nu poti obtine mancaruri de calitate fara ingrediente de calitate. Iata cateva standarde pe care trebuie sa le respecte materia prima – tot atatea repere pentru tine:

Faina este foarte importanta in pregatirea produselor de patiserie. Faina extrafina este cea mai buna optiune, si nu trebuie in niciun caz sa fie veche. Inainte de folosire, e bine sa o cerni.

Drojdia
trebuie amestecata cu apa calda si dizolvata timp de 5 minute inainte de a fi amestecata cu faina. Cantitatea ce trebuie folosita se adauga in functie de cantitatea de faina (masura recomandata este precizata pe ambalajul pachetului de drojdie).

Praful de copt care se adauga la multe feluri de aluat, mai ales la cel pentru prajituri, contribuie la aspectul pufos al acestuia. Trebuie sa stii ce cantitate de praf de copt se amesteca cu faina – poti afla acest lucru cititnd ambalajul.  Ca sa nu capete o culoare galbena si ca sa nu creasca, aluatul cu praf de copt trebuie dat fara intarziere la cuptor.

Ei bine, pentru mai multe informatii, dar si pentru alte sfaturi legate de bucataria si electrocasnicele tale, s-a lansat site-ul arcticpentrutine.ro, care iti ofera instrumentele necesare pentru alegerea prudeselor, despre cum se folosesc, cum se ingrijesc, si cum se pastreaza in acord cu normele ecologice si nu numai; site-ul ti-a pregatit si sfaturi culinare utile si chiar retete delicioase.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 apr