Verifica etichetele produselor
Citeste etichetele produselor pe care la cumperi. Pentru a reduce numarul de calorii trebuie sa stii unde sa te uiti si ce sa eviti. Pe langa numarul de calorii, ai grija sa te uiti pe eticheta produselor pentru a vedea si cat zahar contine acesta. Impartind acel numar la 4 vei obtine numarul de linguri de zahar continut de produs.
Ai grija cum mananci
Cand mananci repede, digestia se face foarte greu, dureaza mult mai mult pana se instaleaza senzatia de satietate si, exista sanse foarte mari, sa te alegi si cu o neplacuta senzatie de balonare.
Deci, una dintre regulile de baza pentru ca o dieta sa dea roade este aceea de a aloca el putin 20 de minute pentru masa. Gata cu mancatul pe fuga. Aloca timp suficient pentru fiecare masa din zi.
Consulta cartile de bucate pentru retete sanatoase
Pentru ca silueta ta sa nu aiba de suferit trebuie sa fii mereu foarte atenta la ceea ce consumi. Renunta la retetele de la bunica in care sunt elogiate mancarurile pline de grasimi, prajelile si tot felul de sosuri. Consulta cartile de bucate pentru retete sanatoase, documenteaza-te in privinta alimentelor pe cate le incluzi in dieta ta zilnica, dar si mai bine cauta in retetele de pe Feminis.ro cele mai bune solutii pentru dieta ta.
Schimba-ti modul de preparare a mancarurilor
Opteaza pentru gatitul la abur, coace sau fierbe alimentele, in loc sa le prajesti. Incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete si sa reduci pe cat posibil carnea.
Citeste si:
5 trucuri pentru un mic dejun fara grasimi
Ce si cum trebuie sa mananci cand vrei sa scapi de grasimi
9 retete mediteraneene pentru o talie subtire de vara