1. Dispozitivele intrauterine sunt sigure pentru adolescente. Steriletele - cunoscute sub denumirea de dispozitive intrauterine - sunt contraceptive mici, in forma literei T, care sunt introduse in uterul unei femei pentru a ajuta persoana sa nu ramana insarcinata. Nu doar ca sunt foarte eficiente, dar sunt si sigure pentru adolescente, potrivit unui studiu complex realizat pe 90.000 de participanti. Studiul a constatat ca au aparut complicatii grave la mai putin de 1% dintre femeile care aveau implantat un sterilet.
2. Fructele de padure pot reduce riscul de atac de cord la femei. O investigatie publicata in revista “Circulation: Journal of the American Heart Association” a constatat ca femeile care mananca cel putin trei portii de capsuni si coacaze (negre, albastre) in fiecare saptamana au inregistrat o scadere cu 32% in ceea ce priveste riscul de a avea un atac de cord, in comparatie cu femeile care au mancat astfel de fructe o data pe luna sau chiar mai rar de atat. Ipoteza cercetatorilor este ca riscul redus de a suferi un atac de cord se datoreaza unui anumit tip de flavonoid din fructele de padure, care poate ajuta la prevenirea formarii cheagurilor in vasele de sange; asa ca este posibil ca alte fructe si legume sa poata avea efecte similare.
3. Somnul (sau lipsa lui) poate afecta fertilitatea femeilor. O cercetare prezentata la reuniunea anula a Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie a constatat ca femeile care lucreaza in schimburi sau ture neregulate au un risc mai mare de infertilitate si o perturbare menstruala mai semnificativa, in vreme ce femeile care au lucrat noptile ar putea avea un risc crescut de avort spontan. Desi studiul nu stabileste in niciun fel o cauza clara si un efect, este posibil ca perturbarile aparute in ritmul circadian (sau ceasul intern) al unei femei sa fie de vina.
4. Exercitiile fizice in timpul sarcinii = un lucru bun. Daca faci doar 20 de minute de exercitii moderate, de trei ori pe saptamana, acest lucru poate ajuta la stimularea activitatii creierului bebelusului, arata un studiu lansat in toamna acestui an. Desi studiul este preliminar si cercetatorii nu inteleg pe deplin mecanismele care stau la baza acestor concluzii, expertii spun ca o activitate fizica moderata cel mai probabil contribuie la crearea unui mediu inconjurator sanatos pentru fat si, la randul sau, acest mediu este bun pentru dezvoltarea creierului viitorului copil. Sursa: huffingtonpost.com.
Citeste si: Femeile vor iesi la pensie mai devreme, in functie de numarul de copii nascuti
4 trucuri simple pentru o viata mai sanatoasa
Beneficiile vinului fiert pentru sanatatea ta
Cum iti afecteaza sanatatea "efectul yo-yo"
10 semne care iti arata ca esti sanatoasa si in forma
3 Obiceiuri sanatoase care tin raceala si gripa departe de tine
Dieta minune: Are 114 ani si mananca asta de cand avea 20, la recomandarea doctorului!