Consecintele sau cauzele infidelitatii variaza in functie de mentalitatea fiecaruia. In orice relatie exista o limita de comunicare permisa partenerului, ce este pentru noi tolerabil, pentru altii poate nu este. Uneori lucrurile ce par la prima vedere de neiertat, se pot dovedi a nu fi chiar asa grave intr-un final. Atunci cand gresesti, important este sa inveti ceva din acel lucru si sa faci tot posibilul sa indrepti lucrurile.
Tipuri de infidelitate:
Infidelitatea conjugala este un tip de infidelitate sexuala, fata de partenerul de casnicie. Lipsa comunicarii constituie una din principalele cauze. Comunicarea este modul cel mai simplu si mai eficient pentru a mentine o casnicie implinita. Atunci cand apare un copil in viata voastra, nu puneti partenerul pe locul doi, deoarece se va simti dat la o parte si va cauta in alta locuri ce-i lipseste acasa.
Infidelitatea sexuala se mai numeste si "aventura de o noapte". Este o relatie bazata doar pe sex, fara alte obligatii sau emotii. Cauzele ar putea fi: curiozitatea, frustrarea in relatie de cuplu sau anturajul.
Infidelitatea virtuala ia nastere datorita internetului. Avand in vedere influenta mijlocelor de comunicare disponibile, este cea mai des intalnita, fiind si cea mai discreta dintre toate. La prima vedere totul pare inofensiv si ca o joaca, dar depinde foarte mult modul de comunicare si cum decurg lucrurile intre cei doi.
Infidelitatea emotionala implica ganduri si sentimente puternice pentru cineva. Acest tip de infidelitate este rareori planificata, de cele mai multe ori este rezultatul unei prietenii care ajunge la dorinta de a fi cu acea persoana. Este fara indoiala cea mai dureroasa si cea mai dificila experienta pentru partenerul inselat.
Nu lua o decizie la nervi!
Unele cupluri ajung sa se desparta fara sa se fi inselat vreodata, altele raman o viata impreuna, chiar daca a existat infidelitate la mijloc. Importante sunt sentimentele, compatibilitatea si lucrurile care ii leaga pe acestia. Chiar daca este greu sa fii rational intr-un astfel de moment, trebuie sa comunici cu partenerul, apoi sa analizezi situatia dupa ce te calmezi. Emotiile te pot coplesi, poti fi debusolata, dar nu lua decizii pripite. Nu pleca de acasa intr-un exces de furie si nu recurge la lucruri pe care ai putea sa le regreti mai tarziu.
Cel mai bun remediu
Se spune ca cea mai buna terapie in momentele dificile sunt prietenii si familia. In astfel de situatii, oamenii apropiati din viata ta devin ca un pansament pe rana, te calmeaza, te ajuta sa scapi de starea de tristete si sa te simti mai bine. Cel mai eficient remediu este sa nu stai in casa, singura si sa meditezi la cele intamplate. Iesi cu prietenii si distreaza-te.