Uleiurile esential care au puternice proprietati medicinale, dar si cosmetice, reprezinta o parte importanta a dulapului tau cu produse cosmetice si de infrumusetare. Cum functioneaza? Ei bine, uleiurile esentiale iti ajuta si iti sprijina sistemul de vindecare al organismului, iar atunci cand sunt utilizate corect, acestea pot chiar sa inlocuiasca remediile conventionale vandute in magazine.
Ca dimensiune, uleiurile esentiale au o structura moleculara foarte mica, ceea ce inseamna ca proprietatile lor de vindecare sunt cu usurinta absorbite de piele, dar - atentie! - nu trebuie sa fie ingerate. Puterea acestor uleiuri esentiale este extrem de mare, asa ca ai nevoie doar de cateva picaturi la un moment dat - la o singura utilizare; asa ca o sticluta poate sa te tina si cativa ani, daca uleiul respectiv este utilizat cu moderatie.
Mai jos sunt prezentate 4 uleiuri esentiale care sunt foarte bune pentru “incepatorii” care vor sa se joace cu combinarea lor, deoarece au putine contraindicatii si pot fi folosite pentru o paleta larga de dureri usoare si tulburari.
1. Lavanda este cel mai cunoscut dintre uleiurile esentiale - si pe buna dreptate. Levantica are proprietati antivirale si antibacteriene, care pot reduce timpul de vindecare in cazul unor zgarieturi, muscaturi sau intepaturi. Uleiul de lavanda poate fi aplicat direct pe zona afectata. De asemenea, lavanda este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la relaxare si la un somn mai bun. Incearca sa adaugi cateva picaturi in cada, in timp ce iti faci baie, sau pe perna - vei vedea ca te va ajuta sa te relaxezi si sa adormi.
2. Menta este un excelent ulei cu efect de racorire, care te poate ajuta in special in momentele in care ai febra puternica. Trebuie doar sa adaugi cateva picaturi de ulei de menta la un ulei de baza (vegetal) si sa pui pe cineva sa iti faca o frectie pe spate; de asemenea, iti poti aplica amestecul pe gat si pe piept pentru un efect instant de racorire. Atunci cand este combinata menta cu cateva picaturi de ulei de lavanda, iar amestecul este aplicat in zona tamplelor, vei vedea ca poate reduce intensitatea migrenelor si durerilor de cap. Mirosul de menta poate ajuta, de asemenea, la combaterea senzatiei de greata si reprezinta o alegere excelenta daca ai greturi matinale sau ai rau de miscare.
3. Eucaliptul este un puternic ulei antispasmodic, antiviral si antibacterian - care este ideal pentru a trata tusea si racelile. Adauga cateva picaturi de ulei de eucalipt intr-un recipient (lighean mic) cu apa fierbinte, aburinda pentru a inhala vaporii care se degaja in acest fel; sau adauga ulei de eucalipt intr-un vaporizator, pentru a-ti dezinfecta si curata caile nazale si plamanii atunci cand esti racita. Iar pe parcursul zilei, poti inhala uleiul de eucalipt daca pui cateva picaturi pe o batista curata si poti folosi acest truc in timpul sezonului rece pentru a preveni o raceala completa.
4. Uleiul de arbore de ceai este un puternic produs antibacterian, antifungic si antiseptic. Doar cateva picaturi amestecate cu un ulei de baza (vegetal) sunt tot ce ai nevoie pentru a ajuta la tratarea taieturilor, zgarieturilor si infectiilor provocate de ciuperci, tratarea muscaturilor de insecte, negilor si chiar a matretii. De asemenea, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca un tratament puternic impotriva problemelor cauzate de acnee - atunci cand este amestecat cu uleiul de cocos sau cu gelul de aloe vera. Iar ca sa obtii un gel de curatare natural, sigur, care poate fi folosit in toate scopurile, trebuie doar sa amesteci doua lingurite de ulei de arbore de ceai in doua cesti de apa.
Citeste si: Ioana Ginghina te invata cum sa iti faci un parfum natural pentru par
Femeile care mananca asta sunt mai slabe!
Cum te hidratezi corect si care sunt sursele esentiale de apa
Olivia Steer dezvaluie 3 ingrediente esentiale pentru o viata sanatoasa
3 produse naturiste pe care trebuie sa le ai in casa!
Frumusete de toamna: Top schimbari esentiale
Top produse esentiale care nu trebuie sa lipseasca unei femei din portfard
Sursa foto: freedigitalphotos.net