Un aliment este considerat hidrofil daca este bogat in apa si, in schimb, iti umple stomacul, satisfacandu-ti apetitul. Termenul provine din cuvintele grecesti care definesc apa (hidro) si prietenia (filia).
Daca pierderea in greutate reprezinta un obiectiv pentru tine, atunci cu siguranta vei dori sa incluzi in dieta ta niste fibre solubile.
Fibrele hidrofile se dizolva si formeaza un gel in intestine. Gelul ajuta la mentinerea unui nivel constant al glicemiei, care, la randul sau, opreste poftele alimentare si ne face sa ne simtim satule, cu stomacul plin, un timp mai indelungat.
Mananca aceste alimente data viitoare cand simti nevoia sa mergi la automat sa iti cumperi ceva dulce.
1. Semintele de chia
Semintele de chia pot absorbi de pana la 12 ori greutatea lor in apa, ceea ce inseamna ca sunt satioase. Deoarece sunt fara aroma, ele pot completa rapid gustarile tale preferate si mesele principale fara sa compromita gustul preparatului. Semintele de chia ajuta la mentinerea electrolitilor pentru a incuraja hidratarea si absorbtia eficienta a nutrientilor.
2. Orzul
Aceasta cereala - care este, de asemenea, un bun absorbant al apei - are un gust delicios, ca de alune, si o textura asemanatoare unei paste. Incearca sa adaugi orzul in salate, supe si in garnituri. Orzul este comercializat in mai multe forme. Iar nutritionistii recomanda orzul pentru ca are calitati nutritive si este usor de folosit in preparate.
3. Perele
Fructele care contin pectina - cum ar fi merele si perele - absorb tone de apa. Ele ajuta la digestie, scad nivelul colesterolului si regleaza absorbtia de zahar a corpului. Mananca perele cu tot cu coaja, deoarece ea contine un antioxidant numit "quercetina".
4. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles are suficiente fibre hidrofile care te ajuta sa te simti satula ore la rand. De asemenea, este un aliment recomandat de Societatea Americana a Cancerului, deoarece contine substante chimice care pot stimula enzimele din organism care detoxifica agentii cancerigeni. Varza de Bruxelles poate fi gatita la aburi, facuta sautee sau prajita, dar ai grija sa nu o gatesti exagerat, deoarece isi poate pierde gustul si valoarea nutritionala.
5. Portocale
Portocalele sunt o sursa excelenta de vitamina C. In loc sa le cureti si sa elimin stratul alb de sub coaja portocalei, mananca feliutele cu totul. Si acesta contine pectina si vitamina C. Portocalele sunt o sursa grozava de vitamina A, complexul de vitamine B, potasiu si calciu. Sursa.
Citeste si: Dieta lui Mos Craciun - Cel mai amuzant meniu recomandat de batranelul cu barba alba
Top DIETE nebunesti in decembrie: complimente, vin si disperare