1. Cartofii dulci
Beta- carotenul, care se regaseste in cartofi, echilibreaza pH-ul pielii. Astfel impiedica uscarea pielii si produce celule care confera o piele mai sanatoasa si neteda.
2. Somonul
Astaxantinul, pigmentul care confera acea culoare rozalie, este o puternica bariera pentru radicalii liberi si moleculele care pot afecta membranele celulelor, provocand imbatranirea pielii.
Consumul o data la 5 zile de somon reduce riscul de keratoza actinica, care se manifesta prin pete la nivelul fetei care sunt precanceroase.
3. Rosiile
Lycopenul, care confera culoarea rosie legumei, este o sursa bogata de antioxidanti care iti protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui. Cea mai buna metoda de a-ti asigura aportul necesar de licopen este sa manaci rosii asezonate cu ulei de masline.
4. Citricele
Vitamina C joaca un rol important in producerea de colagen, o componenta esentiala pentru o piele tanara. Mai mult, citricele contin si bioflavonoide, care iti protejeaza pielea de razele UV si impiedica distrugerea celulelor.
5. Legumele cu frunze verzi
Legumele precum spanacul, napul sau alte verdeturi, contin luteina, care iti protejeaza pielea de inflamatiile cauzate de soare si impiedica aparitia ridurilor.