1. Mănânci prea mult
Mâncatul în exces nu numai că îţi aduce kilogrqame în plus, dar îţi garantează şi apariţia balonării. Şi mâncatul rapid, pe fugă, te poate balona pentru că înghiţi mult aer în timp ce înfuleci alimente.
2. Consumi legume care te balonează
Legumele sunt sănătoase, dar unele dintre ele vin la pachet cu neplăcuta balonare. Printre aceste legume se află: castraveţii, conopida, broccoli, varza, fasolea, lintea, prunele, dar şi caisele.
3. Bei sucuri acidulate şi băuturi energizante pentru sportivi
Acidul din sucuri şi din apa minerală te poate balona, însă există şi băuturi neacidulate care fac acest lucru. Este vorba despre energizantele pentru sportivi, bogate în îndulcitori artificiali şi conservanţi.
4. Urmezi un tratament medicamentos
Medicamentele antiinflamatoare îţi pot cauza mari probleme cu balonarea. Imediat ce observi o schimbare la nivelul tractului digestiv în timp ce urmezi un tratament medicamentos, apelează la un consult de specialitate.
5. Consumi alimente bogate în grăsimi
Mâncarea de fast-food şi alimentele semi-preparate, bogate în grăsimi nesănătoase, provoacă balonare. De asemenea, stresul este şi el un factor declanşator pentru această problemă. Încearcă să te relaxezi şi să îţi schimbi regimul alimentar. Mai exact, înlocuieşte cele 3 mese ale zilei cu mai multe mese mici, bogate în alimente sănătoase.