Somnul Nano
Este acel somn de 10-20 de secunde pe care îl experimentezi la metrou sau la birou când eşti extrem de obosită. Studiile nu au reuşit încă să ajungă la o concluzie în ceea ce priveşte beneficiile pe care le aduce acest tip de somn persoanelor, dar este clar că organismul reacţionează şi îşi ia de la sine secundele de odihnă necesare.
Micro - somn
Este vorba despre somnul de 2-5 minute. Acesta s-a dovedit extrem de eficient pentru acele momente în care pur şi simplu simţi că "îţi cad ochii în gură". Poţi experimenta acest tip de somn acasă, în faţa televizorului, la birou, sau chiar pe o bancă în parc.
Mini - somn
Durează între 5 şi 20 de minute şi este ideal pentru momentele în care înveţi. Acesta te ajută să obţii performanţe la şcoală sau în proiectele la care lucrezi zi şi noapte. Ai nevoie de un mini - somn cel puţin de 3 ori pe zi atunci când studiezi intens.
Somnul cel mai puternic
Este somnul de 20 de minute care include beneficiile mini şi micro somnului, dar care îţi curăţă în acelaşi timp creierul de informaţii inutile. Acest tip de somn te ajută să îţi aminteşti nume, fapte şi evenimente, aşa că îl poţi folosi ori de câte ori memoria începe să te lase la greu.
Somnul omului leneş
Este somnul de 50-90 de minute şi este ideal pentru refacerea oaselor şi muşchilor. În acest tip de somn dormi fără griji şi te trezeşti ca să îţi doreşti să dormi din nou. După un somn al omului leneş, pentru cel puţin o oră şi jumătate este indicat să citeşti ceva sau să ai o activitate relaxantă care să îţi permită să revii la programul obişnuit fără a fi morocănoasă.